sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

The tall ships` raceLauantaina saateltiin esikoinen alkumatkaan The tall ships´ raceen. Nyt hän tosiaankin pääsi miehistöön vain tähän alkumatkaan ikänsä puolesta. Toivon mukaan neljän vuoden päästä, kun kisa on taas Itämerellä, hänellä olisi mahdollista päästä kauemmaksi. (Kuvan purjelaiva ei ole partiolippukunnan, vaan napattu netistä. Pojilla on aivan tavallinen purjelaiva)

The tall ships` race on purjelaivoille tarkoitettu kisa. Tapahtuman pääpaino ei nimestään huolimatta ole itse kilpailussa, vaan nuorisotoiminnassa. Kaikissa kilpailun pysähdyssatamissa on järjestetty monenmoista oheistapahtumaa. Tarkoituksena on, että nuoret eri osaanottajamaista tutustuisivat toisiinsa. Itämerellä kilpailu järjestetään joka 4. vuosi.
Turkuun alukset saapuvat Pietarista, jonne ne ovat purjehtineet lähtösatamasta Puolan Gdyniasta. Turusta alukset jatkavat Liettuan Klaipedaan.

Turussa laivat ovat Aurajoen reunoilla 23.-26.7. Laivoja on ennätysmäärä 120 kpl.
Jos tällaiset suuret komeat purjelaivat yhtään kiinnostaa, silloin kannattaa tehdä kesäretki Turkuun. Joen rannat kylläkin ovat täysi turisteja ja laivojen miehistöä, mutta näky on juhlava, kun nämä koristeelliset korkeamastoiset purret ovat kaupungissa. Alueelle ja laivoihin on ilmainen sisäänpääsy.


Ei kommentteja: