tiistai 2. kesäkuuta 2009

Päivän kukkijatTässä uusimmat kukkijat puutarhassa. Joka päivä tuntuu, että jotain uutta puhkeaa kukoistukseen. Ja sehän on hienoa tässä alkukesässä.Alla pieni ja siro perhosatsalea.HarmaahärkkiKoululaisten loma alkoi, heille mukavaa, mutta meille työssäkäyville vanhemmille aiheuttaa pientä hermojännitystä nämä lomapäivät, jolloin lapset ovat keskenään.
Kaksi edellistä kesää menikin mukavasti, jolloin olin vuorotteluvapaalla. Mutta nyt tämä kesä pitää selvitä normaalin kesäloman avulla.

Eilenkin pojat soittelivat monta kertaa työhöni ja pyytelivät lupaa milloin mihinkin. Vaikka oli puhuttu ettei kavereita tule meille montaa kerrallaan, niin töistä tullessani oli eteinen täynnä vieraita tossuja. keittiön lattia tahmea mehujen kaadon jäljiltä , käytettyjä laseja tiskipöytä täysi ja pakastin tyhjennetty jäätelöistä.
Tuntuu, että kaikki kaverit tulevat aina meille, jos joskus passitan omia poikiani kavereiden luo leikkimään, niin hetken päästä on taas koko lauma meillä. Onhan se mukavaa, että pojilla kavereita riittää, mutta joskus olisi mukavaa jos tuo kovaääninen poikajoukko leikkisi jossain muuallakin.

Sitten poikajoukossa on eräskin kaveri, jota ei koskaan pyydetä kotiin syömään. Hän voi aamusta iltaan kierrellä kavereilla. Välillä pyydän hänetkin syömään samalla kuin omatkin pojat, mutta aina ei ole esim. pihvejä varattu ylimääräisiä. Jotenkin kaveri säälittää, mutta joskus harmittaakin kun on yksi ylimääräinen aina kuikuilemassa ruoka-aikaan.

Mitenkäs teillä, onko kavereita ruokavieraina? Miten olette järjestelleet kesän hoidot?
Isovanhemmista meillä ei enää ole hoitoapua, ovat liian vanhoja kaikki.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ymmärrän huolesi...Meillä myös lapset päivisin yksin kotona koko kesän.Hyvin ovat kuitenkin pärjänneet(8v. ja 13.v).Kasvun paikka tämä on minullekin, että uskallan luottaa heihin.Käyttäytyvät aivan eri tavalla nyt kahdestaan, kuin silloin kun olen itse kotona vahtimassa:)Kämppä on kyllä sekaisin kun tulen, mutta pääasia että ovat muuten pärjänneet.
Meillä on joskus kavereita ruokavieraina, mutta tosi harvoin ja joskus kun leivon tai teen pizzaa, niin otan tytön kavereineen mukaan tekemään ja sitten maistellaan yhdessä aikaansaannoksia:)
Varsinaisina ruoka-aikoina passitan kaverit koteihinsa syömään.

alhena-c. kirjoitti...

nice garden, flowers and blogs. Congratulations. Where do you live? A wonderful place, a dream !!
best greetings from argentina.

Mari kirjoitti...

Meillä on ollut sikäli hyvä tilanne että Mummo hoiti kun vanhin poika oli eka kesän lomalla ja nyt sitten me molemmat olemme olleet pitkällä sairaslomalla.
Ruokavieraita meillä on useasti ;)

Vuokko kirjoitti...

Meillä ei ole vielä moista ongelmaa, kun kh-tuella olen. Vuoden päästä tilanne voi olla jo toisenlainen, oikein toivon niin... Meillä on sellainen sopimus lasten kanssa,että kavereilla ei syödä
lämmintä ateria eikä kaverit saa meillä, (paitsi jos ovat yökylässä). Ainoastaan välipalaa annetaan. Minä ottaisin jo teidän tapauksessa pojan kotiin yhteyttä,jos alkaa tuntumaan, että ruokapöydässä on kovin tiheästi ylimääräinen suu...

sateenkaarentaa Ilona kirjoitti...

Ruokaa annan aina lapsille omilleni tai vieraille(meillä ei jokapäiväisiä), tosin olen sitä mieltä että vanhempien pitäisi pitää huoli lasten ruoka-ajoista ja ainakin kysyä jos ruokaillaan aina naapurissa.
mukavaa viikonloppua!
Ilona

Mari kirjoitti...

Sinulle olisi jotain blogissani, käy kurkkaamassa :)

kati kirjoitti...

Meillä ovat lapset vielä niin pieniä että aina täytyy löytyä hoitaja jokatapauksessa. Eli heinäkuussa lomaillaan kaikin ja muutoin ovat ryhmiksessä. Samoin kaverit tulevat aina vanhempien seurassa, vielä.