sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Rakennustarvikkeita SaareenKun esikoinen oli saatettu purjevenematkalle, me muu perhe lähdettiin mökille.
Nyt vihdoin saatiin ensimmäinen kuorma lautoja rahdattua saareen mökin laajennusosaa varten. Tämä rakennustarpeiden kuskaaminen on aina kaikkein työlain vaihe, kun jotain nikkaroidaan saaressa. Nykyään kun mereen ei enää tule kunnon jäätä, ainut tapa on hinata tavaraa veneellä pikku hiljaa.Vaikka saari on kuiva ja karu, alppiruusut viihtyvät siellä mainiosti mäntyjen ja katajien joukossa. Olemme istutelleet niitä tähän mennessä 5 kpl ja tänään haimme neljä lisää Plantagenin alesta (siellä oli alppiruusut puoleen hintaan). Kasvuolosuhteet ovat saaressa ilmeisesti otolliset rodoille, koska ne siellä kasvavat ja kukkivat komeasti ilman mitään hoitoa.
Aivan kuivimpaan aikaan olen heitellyt niille muutaman ämpärillisen vettä, siinä kaikki.

Emme ole mökille laittaneet mitään kukkapenkkejä, koska kotipihalla on niitten hoitamista yllin kyllin. Ei viitsi itselleen kerätä turhaan työmaata kahteen paikkaan. Mökille riittää tällaiset hoidotta pärjäävät kasvit luonnon omien lomaan.Nyt kyllä vähän huolettaa esikoisen pärjääminen merellä. Tuuli riepottaa rajusti pihapuita, myrsky on melkoinen. Pojat taitavat olla juuri nyt pahimmassa paikassa, Iniönaukolla, jossa ruotsinlaivatkin keinuvat melkoisesti tällaisella tuulella. Voin kuvitella millainen aallokko siellä tällä hetkellä on. Toivottavasti kiva kokemus ei muutu liian pelottavaksi. Onneksi heillä on aikuinen, kokenut kippari.


Viikko vielä sinnittelyä töissä ja sitten alkaa se l-kirjaimella alkava mukava asia.
Saisi kyllä ilmat taas lämmetä. Ensiviikolla kaksosilla on jollapurjehduskurssi ja olisi heillekin mukavampi läträtä meressä jos olisi hellettä.
Viihtyisää viikkoa kaikille!

5 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Joko saitte kaiken raahattua? Tuo raahaaminen on kyllä aika kurja juttu. Meidän täytyy ottaa ainakin vielä kerran proomu viemään tarvikkeita saareen, kun joskus se pariovi tulee ja ne kaikki muutkin ovet. Muut pystyisi kai yksitellen viemään itsekin, muttei sitä pariovea. Ja samalla pitää viedä sitten jääkaappi-pakastin, sohva, sänkyjä, soraa ja kaikkea muutakin mukavaa.

Noin mekin olemme päättäneet ei istuksia saareen, siellä nautitaan luonnosta.

Ihana muuten tuo teidän pihavalonne! Oletteko tehneet sen itse?

Toivottavasti purjehtiminen sujuu ja säät paranee!

Mari kirjoitti...

Varmasti on omat hankaluutensa viedä tavaraa saareen... Täällä kuitenkin meri jäätyy, täällä ihmiset vie talvella suuret tavarat autolla jäitä pitkin. Toivotaan että purjehtijoille tuuli tyyntyisi.

Sari kirjoitti...

On se tosiaan oma hommansa varmasti saareen viedä noita materiaaleja, mutta kova työ myös palkitsee ja kaunista tuolla kyllä on jo nyt! Nämä kuvat vaan pahentavat Suomiloma-kuumetta. Kohta olemme siellä mekin! Jes!

Tilu kirjoitti...

Vekarus. Emme saaneet rahdattua kuin pienen osan vasta. Päätimme, että kuljetaan joka mökkireissu vähän kerrallaan. Puutavaran kuivana säilyttäminen on melko hankalaa tuulisella saarella, kun pressut tuppaavat aina lepattamaan.
Nuo pihavalot tehtiin kesäkeittiön tukkipuiden jämistä. Ne vain maalasin majakoiksi ja päälle porattiin aurinkokennolamput. Ei niissä hirmuisia valovoimia ole, mutta opastavat pimeällä oikeille poluille. Eivätkä häikäise, niin näkee myös tähtitaivaan.

Sari, toivottavasti meillä ehtii lämmetä ennen matkaanne.

pioni kirjoitti...

Hienosti sopivat nuo alppiruusut luonnonpuutarhaan.