lauantai 6. kesäkuuta 2009

No, onkos tullut kesä ?

Hirmuisen kylmien ja sateisten päivien jälkeen alkaa taas herätä toiveet kesästä.

Tänään on saatu jo pilkahdus aurinkoakin ja lämpötila on noussut asteilla.
Sateet tekivät toisaalta puutarhalle hyvää, olikin jo vähän kuivaa, mutta yhdessä tuulen kanssa se teki rumaa jälkeä monissa kukissa.

Muutamaan päivään kun ei pihalla tullut kierreltyä, niin tänään sieltä löytyikin monta uutta kukkijaa ja uusia nuppujen tekijää.Päivänkakkarat olivat availleet sympaattiset kukkansa.Vanha kuusama on tänä vuonna tehnyt ennätys paljon kukkia. Se kiipeilee paloportaita pitkin ja ylettyy jo kurkkimaan yläkerran ikkunasta.Myöskin vanha atsalea availee nuppujaan. Se kukkii vuosi vuodelta huonommin. Olen miettinyt mahtaisiko leikkaus uudistaa sitä, vai tappaisiko leikkaus sen kokonaan?Syreenit ovat riehaantuneet kukkimaan ennennäkemäätömin kukkamäärin. Oksat suorastaan notkuvat kukkien painosta.

Pensasmustikoiden kukkamäärä ennakoisi runsasta satoa.Vuosia vanha viinirypälekin näyttää siltä, että vihdoin voisi tulla jotain maisteltavaa.

Köynöshortensia on täynnä nuppuja.Samoin kärhöt.Pihatallin seinustalla kasvaa kärhö ja jotain lajia kuusamaa, se kukkii myöhemmin punaisin kukin. Aluskasvina on mansikkaa.Pihatallin toisella seinustalla on koiravainaiden tarha, jota nyt hyödynnän pensasmustikoiden rusakkovapaana kasvupaikkana. Aitoja pitkin kasvaa köynöshortensiaa, villiviiniä, kärhöjä ja viiniköynös.Ruusuorapihlaja aloittaa kukintonsa. Sen täyttä kukintoa odotan kovasti. Se on kaunis, kun koko puu on täynnä pieniä ruusuja.Huvimajan takana kasvaa havuja, kuinkas muuten. Etualalla hemlokki.


Havuja lisää. Samasta paikasta toiseen suuntaa kuvattuna.Ja edelleenkin havuja.Juhannusruusut näyttivät olevan nupuillaan ja lupiinit aloittavat kukintonsa. Niistä lisää ehkä huomenna. Toivotaan, että lämpenisi lisää.

11 kommenttia:

Marge kirjoitti...

Ni-in, puutarhassa käyskentely tuottaa iloa ja löytöjä, mutta vooi vähän susruakin...
Minua harmittaa, kun tänä vuonna oli niin vähän omenapuissa kukkia, mutta parina viime vuonna niitä on ollut runsaasti, kun taas sireenit ovat mahtavat!!
Ihania kuvia puutarhastasi, oli upeaa käyskennellä siellä....:)

Marge kirjoitti...

Äääh, noita painovirhepaholaisia!!!
Tarkoitin tietenkin sanoa, että voi tuottaa myös vähän suruakin....;)

Tilu kirjoitti...

Marge, susru kuulostaa paljon vähemmän ikävälle kuin suru. Hyvä uusi sana.

TeeKoo kirjoitti...

Kiva on käyskennellä ja ihastella pihalla kasvavia juttuja...Ja nähdä toisten pihalle myös! Havuista minäkin tykkään myös :) Se on ihanaa kun juhannusruusut ovat jo nupuilla!!!
Alempana postauksissasi teillä on ihanaa tunnelmaa kesäkeittiöstänne ja avotakka on upea...Saariston elämästä kauniita kuvia :)

piitis kirjoitti...

Teillä on kaunis piha ja mikä kukkaloisto!!!
Toivotaan että ilmat lämpenevät ja saadaan auringonpaistetta.

^_^Piitis

Jossu kirjoitti...

Rusakkovapaa kasvupaikka, kuulostaa hauskalta ja järkevältä :)
Meillä pihalle on leiriytynyt rastaita. Möyhivät kuoriketta ja levittelevät sitä pitkin nurmikkoa, murr, milläköhän niistä pääsisi?

Vuokko kirjoitti...

Sinulla taitaa olla puutarhassasi paljon tilaa, ainakin kuvista päätellen. Ihastelin erityisesti syreenien kukintaa ja havualuetta. Omalla pihallani on kaksi syreenia, jotka ovat vielä pieniä. Nyt toiseen näyttäisi tulevan useampi kukka, toinen taas on ihan ilman nuppuja. Havualueesta vasta haaveilen, tai onhan meillä havuja, kun tonttia ympäröi kuusivaltainen metsäsaareke ;)

Tilu kirjoitti...

Tee Koo,Piitsi, kiitos.
Jossu, kuorikkeet lentelevät meilläkin, ensin motkotin pojille, sitten luulin tuulen niitä levittelevän kunnes näin syntipukin (rastaan) itseteossa.
Vuokko, Pihamme ei ole ollenkaan iso, vaivaiset 880 m2, mutta rajoittuu kahdelta sivulta puistoon (minne olemme vähän levittäytyneet ;) Piha on kylläkin käytetty melko tarkkaan hyväksi, nurmikkoa on pieni pläntti poikien trampoliinin ympärillä muuten on istutuksia ympäri taloa. Ja olen pyrkinyt valikoimaan istutuksiin sellaisia kukkia, että kun toinen lopettaa kukinnon viereinen aloittaa. Kasvilajikkeita en ole koskaan laskenut, mutta luulenpa, että määrä on melkoinen.

Mari kirjoitti...

Paljon on kauniita kukkijoita! Ruusuorapihlaja olisi ihana mutta ei täällä taitaisi menestyä...

pioni kirjoitti...

Saisi kyllä tosiaankin ilma lämmetä, onneksi tänään aurinko paistoi ja välillä tarkeni jopa ilman takkia.

Anonyymi kirjoitti...

Olipa mukavat sivut sinulla!