maanantai 9. maaliskuuta 2009

Pipot paikoilleen


Meillä oli aikaisemmin joka aamu hirmuinen hässäkkä, kun pojat hakivat pipojaan ja hanskojaan.
Ne olivat aina kadoksissa, jos löytyi hanska, niin ei sille paria tai mukana oli kaksi saman käden hanskaa. Näitä kadonneita vaatekappaleita pengottiin kiireellä porukassa ja usein sananvaihto kiivastui melko kovaäänisksi.

Mietin erillaisia ratkaisuja ongelmaan, jotta aamut sujuisivat helpommin. Sitten äkkäsin Biltemasta tällaiset polkuoyörän korit. Pienemmät on pojille ja isommat aikuisille, niissä on juuri sopivat koukut, joista ne saa napakasti kiinni patterin reunaan. Jos vermeet ovat vähän kosteitakin, tässä patterin reunalla ne kuivuvat ja oikein kosteat saa korin reunalle nimikoituihin
pyykkipoikiin roikkumaan. Korit saa helposti jälkiä jättämättä poistettua. Tämä systeemi on toiminut hyvin.


Tässä vielä kuvat eteisen sähkökaapin ovesta maalattuna. Se oli sellainen puun värinen lakattu, kuten maalaamani väliovetkin. Harmi, ettei tullut kuvattua ennen maalausta- muutos on melkoinen.


Mukavaa alkuviikkoa!

9 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Hyvä keksintö sulla pipoille ja hanskoille, ne on aika hyviä tavaroita menemään hukkaan.

olivieno kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa täällä... tosi hyvän idean olet keksinyt!! Saanko lainata hauskaa Happy wife- oivallusta?

Jossu kirjoitti...

Mahtava idea nuo korit. Se hässäkkä on meilläkin välillä melkoinen.
Olen laittanut pahvisia laatikoita kaappiin hyllyille, mihin laitetaan pipot, hanskat ym.

Noissa sinun ideoimissa koreissa hankat myös kuivuu kun on patteri lähellä. Meillä välillä löytyy niitä märkiä hanskoja sieltä kaapista eikä ole mikään miellyttävä juttu kun ovat siellä muhineet.

Eteinen on tosi valoisa ja raikas. Maalaus varmasti kannatti!

Mukavaa viikkoa!

Jossu

Tilu kirjoitti...

Olivieno, Ostin valmiina tuon Happy Wife- kyltin. Käytä ihmeessä hyvää iskulausetta jos pidit siitä.

kisu kirjoitti...

Kiitos vierailustasi meillä! Kuulostaapa vallan tutulta hässäkältä, että kaikki tarvittava on hukassa ja äänet kohoavat...varsinkin aamulla kun kellokin käy jotenkin paljon nopeampaa tahtia. Hienosti ratkaistu ongelma.
Mukavaa alkanutta viikkoa!
-kisu-

Jatink kirjoitti...

Toisaalta lohduttavaa lukea, ettei olla ainut huusholli, missä ääni kohoaa ja hermot menevät noiden aamujen kanssa. Meillä nyt lapsilla omat pajukorit kun meillä ei ole sopivaa patteria :o) Tuo on kyllä toimiva keksintö!

Possumamma kirjoitti...

Onpas hyvä idea! Mutta muista sitten, ettei laiteta kosteussuojattuja hanskoja tuohon->menettävät kosteussuojaominaisuutensa, jos patterin vieressä kuivattaa:(

Meilläkin on eteiskopperossa vanhassa kukkatelineessä jokaiselle oma pieni kori -nimenomaan pieni, aivan liian pieni, joten ei toimi, odotan innolla, että olisi rahaa laittaa koko koppi uusiksi, toimivammaksi!

Mari kirjoitti...

Tuo onkin hyvä idea! Tahtoo olla tuota hässäkkää meilläkin ;)

mari kirjoitti...

Meillä kaivellaan hanskoja vasta yhden pojan kanssa ja silti ne on aina hukassa. Loistava idea, meilläkin kaipaisi eteinen jonkinlaista järkevöittämistä. Ei tosin löydy patteria.