torstai 5. maaliskuuta 2009

Kameran kanssa pihalla


Tässä pikkuruinen kasvihuoneeni. Sisälle ei vielä pääse, kun on lumikinos oven edessä. Kovasti tekisi jo mieli mennä vähän fiilistelemään sisäpuolelle.
Parina viimeisenä kesänä olen kasvattanut siellä kasvihuonekurkkua, niitä pitkiä ja hyvin ovat kasvaneet. Ei ole kesäisin yhtään ostokurkkua tarvinnut hankkia. Myös tomaatteja, paprikoita ja yrttejä olen kasvattanut siellä ruukuissa. Hitusen suurempi kasvihuone saisi olla, että tomaatit ja kurkut mahtuisivat paremmin, nyt parhaimmillaan ne rehottavat niin, ettei meinaa sisälle mahtua kastelemaan.


Tässä toinen puksipensaista, jotka ovat talvehtineet ruukuissaan jo pari aikaisempaa talvea. Tämän talven jäljet vähän jännittää, mahtavatko vielä keväällä lähteä kasvuun. Näyttävät kyllä vihreiltä.

Tämä hangesta törröttävä risu on yksi silmäteristäni, magnolia. Vielä siinä on muutama nuppu, kunhan puput eivät vaan niitä popsisi. Nuput ovat pörröisiä pajunkissan näköisiä, mutta niistä avautuu ihastuttavat vaaleanpunaiset suuret kukat keväällä. Minulla on tämä magnolia kasvanut pari vuotta, nyt on sen toinen talvi. Naapurissa on samanlainen kasvanut jo isoksi pensaaksi ja kukkii aivan upeasti joka vuosi. Toivon pitkää ikää omallenikin.


Magnolian nuppu

Ruokahuoneeseen hankittiin uusi lamppu.

10 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Munkin kokemuksella kurkut kasvavat parhaiten. Tomaatit ja paprikat ei ehtineet viime vuonna punastua ollenkaan.

Jossu kirjoitti...

Varmaan ihan mahtavaa maistella omia kasvattamia kurkkuja ja tomaatteja. Mulla on jäänyt ihan salaatin ja ruohosipulin kasvatukseen. Muuten olen keskittynyt perennoihin. Mahtuisihan tuonne meidänkin pihalle vielä kasvihuone niin ehkä jonain vuonna meilläkin saataisiin omia kesäherkkuja.

Uusi lamppunne näyttää tunnelmalliselta, tykkään siitä kovasti.

Jatink kirjoitti...

En saanut eiliseen kirjoitukseen kommenttia. Mulle kevään merkkinä hepat ovat alkaneet ajaa karvaansa. Toivon mukaan sun nuput eivät saa kylmää.

Kiva lukea kun toiset innolla kasvattavat kaikenlaista. Meikäläinen kasvattaa vain kaupan kukkaroa ostamalla sieltä kaiken. Ehkä sitten joskus innostun...

mimmuli kirjoitti...

Sinä onnellinen=) Kasvihuone olisi kyllä ihana paikka. Minulla on tismalleen täsmälleen sama lamppu keittiössä, tykkään kovasti=)

Mari kirjoitti...

Ompa sinulla kaikkea ihanaa puutarhassasi! Odotan oikein kuvia magnoliasi kukkii...

Krisse /Vaarala kirjoitti...

Oikein mukava kasvihuone, minä vasta sellaisesta haaveilen...

Hanna kirjoitti...

Voi ihmettä, juuri tuota samaista lamppua olen keittiöömme hamuillut! Tällä hetkellä keittiössä on tuon saman sarjan lamppu, yhdellä varjostimella, mutta siirtynee siitä aikanaan mökkiin. Näyttääpä lamppusi hyvältä!!
Puksipuu (vai pensasko se oli) on ihana, kunpa meidänkin korkeuksilla saisi sellaisen kasvamaan...
Mukavaa viikonloppua!

Tilu kirjoitti...

Lämpimät kiitokset kaikille kommentaattoreille.
Viestinne ilahduttavat aina.

Nina kirjoitti...

Kiitos vierailusta blogissani!
Sinulla on ihana blogi!
Eipä enää ole pitkäaika, kun pääsee kasvihuoneeseen istuttelemaan kaikkea kivaa.

piitis kirjoitti...

Heissan! Ihanaa mangolia:)) Odotan innolla valokuvia kun se on kukassa. Pian pääsee kasvihuoneeseen touhuamaan. Joko sinulla on siemenet kylvetty?