maanantai 23. maaliskuuta 2009

Outo ilmiö ja synttärihumua


Vehnäni on venähtänyt jo näin komeaksi.
Ensin tuntui, ettei kasvu ala lainkaan, mutta sitten vihreitä tappeja alkoi nousta mullasta ja hetken päästä hasvu oli jo huikeaa. Tällä kasvuvauhdilla pääsiäisenä tässä kasvaa jo tähkiä.

Näissä vehnän oraissa on outo ilmiö, johon en ole ennen törmännyt. Usean oraan päässä on kirkas nestepisara. Tosi hienon näköisiä, mutta miksiköhän ne ovat syntyneet?


Kaksosten synttärikemut menivät mukavasti ja jos metelitaso on viihtymisen mittarina, vieraatkin viihtyivät vallan mainiosti.
Tarjottavaakin keksin ja tuntui maistuvan pojille. Varsinkin vesimeloni, neekerinsuukot ja prinssinakit nousivat suosikeiksi.
Tämän ikäisille pojille ei enää tarvinnut keksiä mitään ohjelmaa, vaan he ideoivat itse tekemistä.

Nämä kotisynttärit ovat vaan nykyisin kovin harvinaisia. Pojat ovat olleet ainakin sirkus- , Hese-, keilailu-, laserasesota-, hohtominigolf-, cartingauto-ja Hoplopsynttäreillä. Alkuun tuntui, että kehtaako enää ollenkaan kotisynttäreitä järjestää, mutta taisivat ne kuitenkin olla ihan mieluisat.

Synttärit, jotka järjestettiin esikoisen täyttäessä 5-v, olivat monien mielestä kivat. Silloin tammikuussa oli paljon lunta ja järjestettiin juhlat ulkona. Kutsuttiin kavereita isiensä kanssa.

Laitettiin pihalle pressusta laavu, jonka eteen nuotio makkaran paistoa ja lämmittelyä varten, oli kuumaa mehua ja pullaa, mäenlaskua, luontopolku metsikössä, jossa isät ja pojat saivat ratkaista pulmia ja kysymyksiä ja pidettiin leikkimielisiä kilpailuja. Esim. jaettiin vieraat kahteen viestijoukkueeseen, pojat olivat isiensä reppuselässä ja kukin pari vuorollaan juoksi telineelle, johon oli ripustettu ilmapalloja ja poikien piti puhkaista ilmapallo, sitten pari juoksi takaisin jonon viimeiseksi lähettäen seuraavan suorittamaan tehtävää. Kaikilla oli tosi hauskaa.


Sunnuntaiaamun kirpparireissulta tuli mukaan tämä laskuvarjohyppääjä. Kookkaalla miekkosella (yli 50 cm) on niin onnellinen ilme vapaalennollaan, että hurmasi hymyllään minut täysin. Arvatkaapa mitä maksoi?
Kokonaiset 3 euroa.
Hymyni oli varmasti yhtä leveä kun kannoin tämän autoon.

7 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Meillä on edessä perjantaina tytön 8 vee synttärikemut, koko luokan tytöt on kutsuttu ja taisipa lisänä olla jokunen rinnakkaisluokan tyttökin... Siinä voi kikatus käydä :)

Jossu kirjoitti...

Mukavan kuuloiset juhlat teillä. Ei lapset tosiaan aina tarvitse mitään erityisviihdykettä. Välillä on kiva päästä jonkun kotiin juhlimaan, olen huomannut.

Aikamoisen miehen olet löytänyt:) Ja hymy on tyytyväisimmästä päästä mitä vähään aikaan olen nähnyt.
Hieno löytö ja hauska.

Anonyymi kirjoitti...

Upea kirpparilöytö! Rentoa menoa miekkosella:)
Kotisynttärit kunniaan!

Jatink kirjoitti...

Olen myös sitä mieltä, että "tavalliset" kotisynttärit taitavat olla nykyisin ne mieluisimmat kun niin monen synttäreillä on käyty läpi nuo ulkoistetut juhlat läpi. Saa leikkiä ja temmeltää ihan rauhassa ja niin kauan kuin huvittaa....

TeeKoo kirjoitti...

Minä muuten kans ihmettelin kun pienissä maissintaimissani on myös nestepisarat päissä! ..Mistä lie johtuu?!?
Kotisynttärit on kivat, meillä oli viikonloppuna ja on tänään sellaiset 11-v pojalle :) Viimeksi pidettiin tammikuussa pikkuneidin synttärit myös osaksi ulkona nakkeja ja vaahtokarkkeja nuotiolla paistaen ja mäkeä laskien ja sitten sisälle kakkua syömään. Taidan olla kotisynttäreiden puolustaja ;)

piitis kirjoitti...

Hei Tilu! Mukavaa kun synttärit onnistuivat hyvin ja oli tyytyväisiä vieraita. Minä olen kotisynttäri kannattaja. Nyt kun on vaikka minkalaista hoploppia ym...aktiviteetteja. Tietysti jokainen voi järjestää mieleisensä synttärit.
Hauska kirppislöytö!
Onko geenimanipuloitua ruohoa? Hih!:))
On kasvanut niin hyvin:))
Terkuin Piitis

Vaapukkamehu kirjoitti...

Huippu hauska hyppääjä!!!! Blogisi saa minut aina niin yvälle mielelle :)