keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Luonnon ihmeitä


Olisikohan kevään ensimmäiset lehdet?
Aamulla, kun yläkerrassa avasin poikien huoneen rullaverhon, en ollut uskoa silmiäni. Ikkunan toiselta puolen kurkisti vihreitä lehtiä. Ikivanha köynöskuusama kiipeilee pitkin paloportaita ja ulottuu jo yläkerran ikkunien tasalle ja nyt tämä vanhus on seonnut kuukausista ja avannut lehtiänsä vielä kun lumi on maassa. Toivottavasti ei enää tule kovia pakkasia, etteivät nämä talven uhmaajat paleltuisi.

Köynöskuusama on yksi puutarhan lempikasveistani huumaavan tuoksunsa vuoksi. Aina keväisin olen jännittänyt, vieläkö talvisin kuivalta risukasalta näyttävä köynös herää henkiin kukkimaan ja joka vuosi se on palkinnut odotukset.


Kirpparilta löysin tämän mausteikon, se oli jopa halpa 1,50 e. Näyttää lisäksi täysin käyttämättömältä. Olin kovasti tyytyväinen löydöstäni.

5 kommenttia:

piitis kirjoitti...

Heissan! Kiitos vierailusta, minä tulin heti vasta sellaiselle. Täältähän löytyi kaunis blogi:) Meillä köynnöshortensia on tehnyt muutamat lehdet. Minä pidän myös köynnöskuusamasta. Kirppis löytösi on todella edullinen.
Terkuin Piitis

Heinähattu kirjoitti...

Ensivierailulla blogissasi. Kauniita kuvia ja ihania kirpparilöytöjä. Tulen uudelleen. Ihmeellisiä nuo kasvit, pitää jo tähän aikaan heräillä talviunilta.. Sieltä se kevät pikkuhiljaa tulee.

Jossu kirjoitti...

Ensivierailulla minäkin täällä. Kauniilta näyttää täällä. Ja kevät on tosiaankin tulossa. Itselläni ei ole köynnöskuusamaa mutta pidän siitä kovasti ja ihailen niitä aina muiden pihoilla:)

Mari kirjoitti...

Oho, no sehän aikaisin lehtiä pukkaa ;) Köynnöskuusama on tosiaankin ihana, siinä on niin hauska kukka. Sitä aina keväällä ekana tarkkailee milloin lehdet tulevat... Hyvän löydön olet tehnyt kirpparilla!

Krisse /Vaarala kirjoitti...

Kyllä se kevät herättelee jos aurinko oikein paistaa...
Hyvää viikonloppua jo nyt sinulle toivottelen..