sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Takkahuone onkin makuuhuone

Kuten eilisessä tekstissäni jo mainitsin, alakerrassamme oli kuorma-autolle tehty autotalli, jonka otimme asuinkäyttöön. Kulku sinne tehtiin puhkaisemalla aukko ruokahuoneen lattian läpi ja siihen tehtiin mahdollisimman pienet portaat. Laskeutukaamme portaat alas.


Varovasti, pitäkää kaiteista kiinni. Raput on melko jyrkät.Vasemmalla on takkahuoneen rekvisiittaa- baari. Tai oikeammin koko huone on edelleenkin takkahuoneen teemassa -kapteenin hytti.


Tänne takakulmaan on sitten sänkymme asetettu. Takka lämmittää mukavasti varpaita. Ennen sänkymme paikalla oli kulmasohva, josta puolet on nyt yläkerrassa, meidän entisessä makuusopissa, josta tehtiin pojille tv:n katseluhuone.


Inhoamani harmaat laatikot seinällä ovat osa miesväen ehdottomasti haluamasta kotiteatterilaitteesta. Muuten valot ja sähkövedot piilotettiin ruskeiden palkkien sisälle. Vaikka kyllä niitä sähköjohtoja silti mahdottomasti tuntuu olevan, eikä niitä saa piiloon millään.


Pikkupöydällä oleva purjevene on lamppu. Purjeen sisälle tulee valo (ei kuvassa päällä).

Huoneen toisella puolen peilin takana oli autotallin pariovet. Ovet poistettiin ja aukko muurattiin umpeen.


Vanha peritty kirjoituspöytä toimittaa nyt kampauspöydän virkaa. Se on sopivan pieni ja siro, että löytää aina paikkansa. Yöpöydät on tarkoitus maalata saman harmaan sävyllä, jahka kerkiän.


Tässä vähän yksityiskohtia huoneen koristuksista. Niitä on kulkeutunut sieltä sun täältä, osa on kirpputorilöytöjä, kuten tämä vanha punottu leputtaja.


Taustan haarniska oli poikien toive.

Peritty tuoli on nyt vielä tässä huoneessa, mutta suunnittelin juuri sen siirtämistä olohuoneeseen ja olohuoneen korituolien viemistä pihalle huvimajaan.


Vanha kalasumppu pääsi kattoon. Kuvassa ei näy, mutta valo siivilöityy kivasti sen läpi ja luo seinille hauskan verkkokuvion.


Näitä blokeja roikkuu useampiakin seinillä.

Ei kommentteja: