maanantai 2. helmikuuta 2009

Kierros keskikerroksessa jatkuu

Käväistäämpä tänään katsastamassa köökki.

Keittiöremppa tehtiin viitisen vuotta sitten.
Tämä kivitaso on ollut hyvä valinta. Sille voi huoletta laskea kuumat pannut ja uunipellit, sillä on erinomaisen hyvä leipoa eikä siihen tule jälkiä,vaikka vesiroiskeita ei heti kuivaisikaan.
Myöskin tasoon upotettuun keittolevyyn olen ollut tyytyväinen. Enää ei tarvitse pestä hellantaustoilta ylikiehuneita puuroja eikä onkia karanneita lihapullia.
Myöskin hellan nappulat on helppo pitää puhtaana, koska ne on muulloin sisäänpainettuna, vain tarvittavan nappulan saa ponnautettua esiin.Keittiö eteisestä katsottuna. Kun ostimmme talon tässä käytävässä oli koko keittiö. Käytävä oli kylläkin paljon nykyistä kapeampi, kun kummallakin puolella oli 60 senttiset kaapistot. Nyt ikkunanpuoleiset kaapistot ovat vain 40 senttiä syviä. Tämä syvyys on oikein toimiva, esim. kattilat ovat kukin omalla hyllyllään mukavasti saatavilla eikä korkeiden kaappien hyllyjen takaosiin unohdu mitään, vaan kaikki on hyvin saatavilla. Oviaukot avarrettiin poistamalla vanhat karmit ja kynnykset.


Vasemmalla integroitu astianpesukone. Uuni näkyy tummana keittolevyn alapuolella. Astianpesukoneen paikka ei ehkä ole kaikkein paras, mutta vesipisteen sijainnin vuoksi tämä oli oikeastaan ainoa mahdollinen sijoituspaikka. Olen aina varuillani kun tisikone on auki, ettei pojat vaan juokse päin koneen ovea ja kaadu haarukoihin, koneen ovi kun avautuu oviaukkoon.

Altaita on vain yksi, mutta en ole enempää kaivannutkaan.

Tässä ikkunan puolen 40 senttiset kaapit.
Takana näkyy osa aamiaispöydästä, jonka takana on vielä rivi kaapistoa.

Aamiaispöytä, jonka ääressä pojat tekevät yleensä läksynsä ja piirtelevät, on muutenkin kovassa käytössä. Pöytälevy,kuten kivitasoa lukuunottamatta muutkin tasot ovat masiivitammea, kolmeen kertaan venelakalla käsiteltynä. Käsittely on ollut toimiva, mitkään mehu- tai punaviiniroiskeet eivät ole jättäneet mitään jälkiä. Pinnat ovat kestäneet hyvin lapsiperheen elämää.


Tässä tämä jo aiemmassa tekstissäni esittelemäni leipäkaappi. Jääkaapin haluaisin vaihtaa mustaksi. Meillä on kaikki muutkin kodinkoneet mustia, joten tuo valkoinen ovipari ottaa jotenkin silmään. Kovin paljoa ei mustia jääkaappeja ole tarjolla, mutta ainakin yhden mainoksen olen nähnyt.
Kovin tummahan tämä köökki on, mutta olen aina tykännyt tummasta puusta. Ovien väriä kokeiltiin muutama versio, ennen kuin oikea ruskean sävy löytyi. Monessa mallistossa tämä tumma tammi on konjakinvärisenä liian oranssi makuuni.

Ei kommentteja: