lauantai 31. tammikuuta 2009

Kevätaurinko

Kääks, kevätaurinko paistoi aamulla suoraan ikkunasta sisään ja paljasti karmean totuuden. Sen, mikä on piileskellyt kynttilän hämyssä ja tummien verhojen varjossa. Ai siis mikä...?
Pölyt, tomut, tahmeat sormenjäljet, harmaat ikkunat, kaikki se mitä joulusiivouksen jälkeen pinnolle on kertynyt. Esikoinen lähti aamulla partion päiväretkelle ja mieskin keräsi kaksoset autoon geokätköreissulle, kun aloin kaivelemaan kaapeista moppeja, pölyhuiskuja ja imuria.
No hyvä niin, sain rauhassa hinkata ja hangata, tomuttaa ja imuroida. Ikkunoita en sentään voinut alkaa pesemään, koska pakkasta oli kymmenkunta astetta. Urakan lopussa innostuin ottamaan taas uusia kuvia keskikerroksesta.

Keskikerroksen vessa. Sopivia ruostuneen rautaisia pyyheliinakoukkuja ja paperitelinettä hain kauan. Viimein löysin Stokkan yläkerrasta sopivat pyyhekoukut ja siitä vuoden päästä paperitelineen Loviisan aitasta. Kannattaa kytätä, kyllä se oikea joskus kohdalle sattuu.


Olohuone auringonpaisteessa.


Ruokahuoneen porraskaide. Portaat johtavat entiseen autotalliin, josta tehtiin ensin takkahuone ja nyt kun pojat tarvitsevat enemmän tilaa yläkerrassa, takkahuoneesta tulikin meidän makuuhuone. Portaista pyrittiin tekemään mahdollisimman kapeat, jottei ne veisi liikaa huonetilaa.


Ruokahuone keittiöstä katsottuna.


Sama vähän toisesta reunasta.
2 kommenttia:

Riikka T kirjoitti...

Kiva blogi sinulla. Odotan jo kesäisiä kuvia puutarhastasi.
Minkä ikäisiä poikasi ovat? meilläkin nuorimmaiset ovat kaksoset, tytöt 5,5 vuotta

Tilu kirjoitti...

Esikoisemme täytti juuri 11v ja kaksoset täyttävät ensi kuussa 9. Kevättä odottelen minäkin, tosin hieman pelottaa, miten pihakasvit ovat talvehtineet. Talvi on ollut niin oikukas, ensin satoi monta kuukautta ja nyt tuli nämä pakkaset.