torstai 5. helmikuuta 2009

Poikien huoneet yläkerrassa

Nyt taloesittelyssä siirrymme keskikerroksesta yläkertaan, missä on poikien valtakunta.
Tässä on rappukäytävän alkutasanne, missä kukat viihtyvät.

Valoa tulvii kukille koko päivän.
Posliinikukkakin amppelissa on tehnyt kauniita kukkian monena keväänä.

Portaita ylös

Kurkistetaan puolivälissä alaspäin ja jatketaan ylös saakka.


Ylhäällä on wc, esikoisen huone, kaksosten yhteinen huone, tv:n katseluhuone ja vinttitiloja.

Esikoinen on saanut sukuvian -keräilyn ja hamstrauksen geenin. Hän kerää kaikkea mahdollista. Mitään ei saisi heittää pois. kuten kuvista näkyy, huone pursuaa aarteita.

Vanhojen pyssyjen mallikappaleita,

tinasotilaita,


ja vähän merihenkisiä asioitakin.


Vinttitilasta puhkaistiin tilaa sängylle. Se oli tosi hyvä ratksu, nyt sänky ei vie tilaa pienehköstä huoneesta ja sängyn alle jää paljon säilytystilaa matoille ja lelulaatikoille. Poika on hirmu tyytyväinen nukkumasoppeensa. Sänky on täyspitkä ja leveyttäkin on metri. Kulkuaukko on kapeampi.


Keräilykohteena on myös Aku-taskukirjat, joita on hyllyt täysi. Sininen tuoli on kätevä, siitä saa levitettyä sängyn yökyläkaverille.


Tässä vielä kuva huoneesta.

Nämä Ikeasta hankitut hyllyt ovat olleet kivoja, niihin mahtuu pölylle suojaan hirmuinen määrä elokuvatallenteita ja pelikansioita. ne sijaitsee entisessä makuusopessamme, joka nykyisin toimii poikien tv-huoneena. Huoneessa on sohva, josta saa sängyn yövieraille.

Kaksosten huone on melko tilava. Se on mahdollista joskus jakaa kahtia, molemmille omiksi huoneiksi, mutta vielä he ovat tyytyneet yhteiseen. Heidän huoneensa on jakautunut kahteen toimintoon. Toisella puolen on pelailupaikka, oven takana on vaatehuone, josta olisi myöhemmin mahdollista tehdä vastaava makuusoppi, kuin esikoisellakin on.


Huoneen toisella puolen on kaksosten kerrossänky ja työpöydät.


Näin olemme nähneet myös yläkerran.
Se vielä kerrottakoon, että yläkertaan asennettiin ilmalämpöpumppu. Sitä ei tarvita lämmittämiseen, vaan kesällä jäähdyttämiseen. Ilman jäähdytystä yläkerta olisi kesäisin tosi tukala paikka nukkua, mutta ilmalämpöpumpun ansiosta se on kesällä kivan viileä.

Ei kommentteja: