torstai 9. heinäkuuta 2009

Sataa, sataa ropisee tili-tili-tomUlkona on kamala keli- sade piiskaa ikkunoita ja myrsky riepottaa puita ja pensaita.
Pitää näköjään varoa mitä toivoo, koska toiveet tuntuvat toteutuvan vähän liiankin rajuina.
Kesäloman alussa vaadin rantakelejä- hellettä ja paahdetta oli pari viikkoa putkeen kunnes kirjoitin, että luonto huutaa sadetta- nyt on rankkasateet ja tuulet runnoneet kukat ja keinut.
Kyllä tuo sadekin jo piisaa.
Jospa nyt toivoisin miellyttävää noin 20 asteen aurinkoista päiväsäätä ja lempeää tihkusadetta parina yönä viikossa. Mahtaisiko myös tämä toive käydä yhtä hyvin toteen, kuin edelliset.

Oltiin melkein viikko mökillä ja tänään kotona odotti tosiaan sateen ja tuulen rähjästäneet istutukset.
Onneksi otin kuvia ennen mökille lähtöä uusista kukkijoista, jää edes jokin muisto.
Ylinnä kameliajasmike, jossa on ihana tuoksu. Toivottavasti kukkia jää myrskystä edes vähän maljakkoon laitettaviksi.Vanha kestävä liljalajike- tiikerililja.Keijuangervo- tämä pikkupensas on kova siementämään. Pieniä keijuangervon taimia putkahtelee sorakäytäville ja kukkamaihin.Roskiskatoksen reunalla köynösruusu aloitteli availemaan kukkiaan.
Huomenna toivottavasti on selkeämpää, jotta pääsee toteamaan myrsytuhojen todellisen laajuuden. Kurjat hommat tiedossa: rikkaruohojen rehoitus odottaa ankaraa kitkentää ja kesäkukkien jäänteet lakastuneiden kukkien poistoa. Kukkien istutus on niin mukavaa, mutta tuo ylläpitohoito tuntuu välillä puisevalta.

3 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Juu kyllä riittäisi sade täälläkin! Nyt on puolipilvistä ja tuulee... Lämmintä on kuitenkin se 20. Kauniita kuvia, ihana tuo köynnösruusu!

Jossu kirjoitti...

Täälläkin satoi ihan riittämiin ja onneksi se kesti vaan yhden päivän. No, kasvit ainakin sai vettä ja rännit puhdistui. Tuli vettä sellaisella voimalla.

Ihana roskakatos teillä, niin kukkiva ja kaunis.
Varmaan roskakuskikin ilahtuu kun saa samalla katsella kauniita kukkia :)

Marge kirjoitti...

Ni-in, saisi ilmat lämmetä enemmän, vaikka tänään ja varsinkin eilen oli ihanat ilmat! Sateita on tullut kyllä nyt riittämiin...
Aivan ihana tuo sinun köynnösruususi ja jasmiketta olen joskus haaveillut.
Kaunista sunnuntaita toivoen, Marge