tiistai 14. heinäkuuta 2009

Joululahjavinkki



Tiedättekö, Jouluun on enää 164 päivää! Eiköhän nyt ole hyvä aika aloittaa joululahjavalmistelut, ei sitten jää viimetippaan ; ).

Jos näitä juttuja aikoo tehdä, niin valmistelut tosiaankin pitää aloittaa viimeistään nyt.

Olen monena jouluna antanut joulutervehdyksen lisukkeena ystävilleni tällaisia saunatuoksupusseja ja moni on niistä tykännytkin.

Tarvikkeet: Koivunlehtiä- ne nypitään ilmavaan koriin ja viedään kuivumaan lämpöiseen paikkaan. Niitä kannattaa käydä välillä pöyhimässä, jotta eivät vain liian tiiviinä kekona homehtuisi.



Tarvitaan myös sideharsosta leikattuja neliöitä, narua ja jos haluaa koristeita vihreää huopaa, josta leikataan koivunlehtiä. (Kokeile pienellä huopatilkulla, ettei huopa päästä väriä.)

Sitten ommellaan sideharsosta pusseja, jotka täytetään kuivuneilla koivunlehdillä. Ommellaan pussi kiinni ja ujutetaan sauman väliin narulenkki, josta pussin voi ripustaa kuivumaan.

Saatteksi kannattaa kirjoittaa ohjelappunen, ettei joku luule lahjaa teepussiksi, no eihän koivunlehtitee vaarallista ole, mutta saunatuoksuksi tämä on mukavampi.

Käyttöohje: Upota tuoksupussi kuumaan löylyveteen kun laitat saunan lämpiämään. Kun sauna on lämmin, saat ihanan kesäisen koivun tuoksuiset löylyt, eikä sauna roskaannu kuten vihdalla.
Käytön jälkeen pussin voi ripustaa kuivumaan ja siitä saa tuoksut vielä toiseenkin saunakertaan.

Sitten vaan pussukat kauniiseen pakettiin.



Näin lomalla alan taas innostua käsitöihinkin. Jotenkin tuo työarki nahistaa ajatukset ja luovuuden. Nyt ryhdyin ompelemaan tilkkuja. Olohuoneen lattia on työpajanani ja täynnä kangaspaloja. Saas nähdä koska pajani saa häädön. Tällainen tyynynpäälinen tuli jo valmiiksi.



9 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Aika hauska idea..tuoksuuko ne sitte iha oikeasti??

piitis kirjoitti...

Kiva idea! Kiitos siitä.
Kaunis "merellinen"tyynynpäällinen.

Kiitos kirppari vinkeistä.
Tarkoitus käydä Turus heinäkuun viim.viikonloppuna.
^_^Piitis

Marge kirjoitti...

Hieno idea!! Ja tyynynpäällisestä tuli merellisen raikas!!

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen aikoinaan tehnyt pakasteversioita itelleni käyttöön, taisi muutama mennä lahjaksikin. ja niinkin persoonattomaan nuo pakkasin kuin suodatinpussi, lehdet tuoreeltaan sisälle ja saumurilla pussin reuna kii ja pakastimeen. jatkojalostin sitä kauniimmaksi ajatuksissa vaan tekemättä silloin jäi. jospas nyt sitten tekisi tänä vuonna.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno idea ja hyvä joululahja!

Karita

Jossu kirjoitti...

Hyvä idea! Joka vuosi se joulu pääsee yllättämään vaikka kuinka ajattelee aloittavansa kaikki valmistelut ajoissa!

pioni kirjoitti...

Kiva joululahjavinkki, kiitos.

Tilu kirjoitti...

Pieni lintu: kyllä löylyvesi tuoksuu ihanasti. Aivan eri luokkaa kuin keinotekoisten löylytuoksujen koivutuoksut.

Eija kirjoitti...

Tämäpä olikin oiva vinkki:)
Tosi kaunis huvimaja.