perjantai 1. toukokuuta 2009

Nuppujen aikaa


Vapputorilta pojat tekivät hankintoja.
Tämmöisiä paukkuserpentiinejä ostivat, enpä muistanutkaan miten pajon roskaa niistä turskahtaa.Pihalla alkaa olla nuppujen aikaa. Kalliokilvet jo availevat nuppujaan.


Tulppaanienkin nupuista voi jo arvailla tulevan kukinnon värin.


Päivänliljat ovat jo kasvaneet pituutta. Nämä ovat talon alkuperäisiä perennoja, keltaisia päivänliljoja. Vaikka en erityisemmin keltaisista kukista pidäkkään, nämä ovat saaneet kasvaa rauhassa. Joka vuosi ne uskollisesti nousevat kukkimaan ja leviävät hurjasti, ilman hoitoa ja huolta.


Tämä särkynyt sydän on vielä istuttamatta purkissaan. Se tulee uuteen kukkamaahan. Särkynyt sydän on yksi lemppariperennoistani, sen hauska kukka ja hempeä väri ovat mieleeni.


Muistattehan aikaisemmista teksteistäni nämä yrttipurkit. Olin kovin epäileväinen niiden kasvuvoimasta, mutta näin ne vaan ovat kasvattaneet rehevää kasvua.


Kasvihuoneessa on vasta kylvökset, mitään ei vielä ole putkahtanut pintaan. Kunhan näitä lämpimiä päiviä vaan riittäisi, niin äkkiäkös sielläkin alkaa vihertämään.
Ihanaa tällainen pidennetty viikonloppu. Huomenna on vasta lauantai, joten nyt taitaa saada jotain aikaiseksikin viikonlopun aikana. Normaalisti viikonloppu tahtoo huveta pyykinpesussa ja siivouksessa.
Äskettäin sain iloisia uutisia, kummityttöni oli saanut puolelta päivin pojan. Mukavaa saada uusia vaaveleita sukuun.

3 kommenttia:

Susanne kirjoitti...

Pojat ovat tehneet kivoja hankintoja vapputorilta. Heillä näkyy olevan tosi hauskaa:)
Sinulla on ihania kukkia ja yrttejä. Ja kevät paljon pitemmällä kuin meillä täällä.

Sari kirjoitti...

Ihanan keväisiä kuvia täällä! Ihanaa, että kevät on saapunut koti-Suomeen ja hyvin aurinkoiselta näyttää kuvissasi! Mukavaa viikonloppua!

Jossu kirjoitti...

Kevät on tosiaan pitkällä siellä! Nuput ovat jo tosi isoja.

Meillä kanssa oli samaa paukkuserpentiiniä.
Hauskaa oli pojilla ja tytöillä täälläkin.