lauantai 16. toukokuuta 2009

Lauantain lataus


Otin riskin ja istuttelin jo kesäkukkia. Jotenkin nuo tyhjyyttä ammottavat ruukut ovat niin vajavaisia ilman kukkia. Nyt pitää vain toivoa, ettei kovia yöpakkasia enää tule.


Terhakkaita taimia löytyi Prisman kesäpihalta.


Nämä keltaiset perennat ovat hyvin edustettuina pihallamme, niitä kasvaa runsaana kasvustona ympäri nurmikenttää ja kukkamaita. Tämän iloisen kukinnon jälkeen lapset saavat niistä hupia puhaltelemalla hahtuvaisia siemenpalleroita ja näin saamme nämä kukat leviämään entistä laajemmalle. Jos sinäkin haluat pihallesi näitä kestäviä perennoja, laita kommentti, niin pistän siemenpakettia postissa tulemaan.


Pihallamme on vanha syreenimaja= ympyrään istutettuja syreenipensaita. Tämä oli olemassa jo silloin, kun ostimme talon. Se antaa hyvän näkösuojan grillipaikallemme ja kesäkuumalla siellä on mukavan vilpoista syödä ja viettää siestaa. Tänään kokosimme uuden katoksen viime talvena hajonneen tilalle. Katoksen ansiosta tuolien pehmusteet saavat olla paikoillaan koko kesän. Myöskin kalusteiden öljypinta säilyy hyvänä kun aurinko ei pääsen niitä paahtamaan.Alakuvassa on äitienpäivälahjani.Nyt pitää kipittää telkkarin eteen, Euroveisuut alkavat.
Peukut pystyyn Suomelle (vaikken voittoon uskokaan).

4 kommenttia:

Vuokko kirjoitti...

Tutun näköinen pyörä. Ostin itse viime kesänä samanlaisen ja kovasti olen tykännyt.
Kivan näköinen grillipaikka teillä, mahtaa olla syreenien kukinnan aikaan ihana tuoksu ympärillä :)

kisu kirjoitti...

Ihania kukkasia. Itsekin olen miettinyt, josko rohkenisi jo kesäkukat laittamaan, hallayöt vielä vain arveluttavat. Ja kiitos ihanasta kukkatarjouksesta, mutta jätän sen tällä kertaa käyttämättä, samanlaiset keltaiset kukat ovat jo pihamme löytäneet :o)
Aurinkoista viikonlopun jatkoa!
-kisu-

marjamatilda kirjoitti...

Teidän sireenimaja ja grillipaikka ihan viekoittelee luokseen, kaunista!

Heinähattu kirjoitti...

Hih, tutunnäköinen perenna.. Luulen että näitä löytyy lähes joka pihalta. Meilläkin entisellä pihalla oli tien varressa voikukkaniitty, josta lapset innoissaan levitteli "puhalluskukan" siemeniä kukkapenkkeihin. Sitten ihan tappelivat kuka saa keväällä voikukkakepillä poistaa voikukantaimet oikeiden kukkien joukosta.

Nyt meillä näyttä olevan muutaman hehtaarin voikukkaPELTO.. Vielä eivät kuki, mutta kohta voi olla komea näky.