perjantai 29. toukokuuta 2009

Kaiken färisii kukei


Nyt on piha tulvillaan värejä. Luonto on purskahtanut kukkimaan aivan häkelyttävällä vauhdilla.
Kaikkialla vihertää, kukoistaa, linnut livertää ja iltojen valoisuus saa itselläkin vireystilan ylimmilleen. Ja tämä lämpö... auttaa laskemaan hartiat, saa pientä kepsukkaa askeliin ja nostaa suupielet hymyyn. Tekee mieli laittaa kukkamekko ylle ja tanssahdella paljasjaloin nurmikolla.Omenankukkia ja kuunliljoja.Arkinen roskiskatoskin on saanut syreenikukkakuorrutuksen.Tässä pilkahdus uusimmasta kukkamaastani, jonka kehityskaaresta myöhemmin.Syreeninkukat ovat yksiä lemppareitani. Violetit näyttävät olevan aikaisempia kukkijoita kuin valkoiset, jotka ovat vielä nupuillaan.VioletsNorjanangervo alkaa jo varistamaan kukintojaan.Unikot taas alkavat availemaan kukintoaan. Harmi vain, että niiden kukka kestää niin vähän aikaa.Unikon kukka tuo mieleen jonkun retrohatun.Mukulakivimuurista pursuaa kalliokilkkaa. (toivottavasti muistin nimen oikein, olen vähän huono muistamaan nimiä)


Akileija


Kuunliljatötteröitä.Mehitähtiruusukkeita pöytäkoristeessa.Alppiruusut kukassaan.Lähikuva alppiruususta.Lisää orvokkeja.Petunioita


Nautitaan lämpöisestä viikonlopusta, onnea kaikille valmistuville ja ihanaa lomaa koululaisille!

6 kommenttia:

marjamatilda kirjoitti...

Sinulla on kaikki kukat "etuajassa", eipä meidän sireenikään kuki vielä ja alppiruusut ovat nuput supussa tiiviisti. Kylläpä pihasi on kaunis! Hyvää viikonloppua!

Elsa kirjoitti...

Kesäistä, runsasta ja kaunista! Tuo ylimmäinen kuva on viehättävä, se ihan tuoksuu!

Jossu kirjoitti...

Teillä on taas hitusen edellä kasvit ja kukinnot. Täällä syreenit on availleet osan nuppujaan, kuunliljat ovat pienempiä, yhtään unikon tai alppiruusun nuppua ei ole vielä auennut.
Olen aiemminkin ihaillut pihasi pyöreitä muotoja, käytäviä ja kukkapenkkejä. Mielenkiinnolla odotan mitä uusimpaan kukkamaahan tulee.

Heinähattu kirjoitti...

Voi että miten paljon pitemmällä kesä on teillä! Täällä meillä IV- ja V-vyöhykkeen välimaastossa erämaakorvessa ollaan vielä ihan keväässä. Syreenissä on nuput, samoin unikossa. Pihasi on kyllä runsaan näköinen.

Mari kirjoitti...

Upeaa kukkaloistoa! Meillä on syreeni vasta ihan nupullaan...

TeeKoo kirjoitti...

Kuunlilja tötteröt hauskoja, alppiruusu on minullakin kukassa (meillä lajike on minialppiruusu nimeltään "elviira", tekee sellaista punaista kukkaa)
Unikot kauniita ja orvokit ihastuttaa aina...Kyllä on paljon ihasteltavaa sinulla :)

Leppoisia kesäpäiviä!!!