tiistai 8. joulukuuta 2009

Korttikuvaus


Vuoden vaikein kuvausoperaatio on suoritettu.
Olen joka vuosi tehnyt joulukortit poikien ja kulloisien koirien yhteiskuvauksesta. Aina se on yhtä hikinen homma saada edes yksi julkaisukelpoinen kuva n. 20:stä otoksesta. Filmikamera-aikaan aina jännitti oliko filmirullassa yhtäkään korttiin kelvollista kuvaa, nyt digikuvista sentään näkee heti kaikki epäonnistuneet.
Vaikka pojat ovat jo noinkin isoja ei millään tahdo saada kuvaa, missä kaikilla olisi edes silmät auki yhtäaikaa, saatika kunnollinen ilme. Oman haasteensa hommaan tekee koira tai koirat, jonka pitäisi myöskin pysyä paikoillaan. Yleensä olen kuvannut ulkona ensilumien aikaan, mutta tänä vuonna ei oikein kauniita lumimaisemia ole ollut, joten otin kuvat sisällä. Salamalla kuvista tuli liian kirkkaita ja ilman salamaa keltaisia ja epätarkkoja. Tässä yksi malliesimerkki liian kirkkaasta kuvasta. Kortti tehdään toisesta vakavammasta, mutta epätarkasta.

5 kommenttia:

Kris kirjoitti...

Hyvä kuva!
Lapsia ja eläimiä on hankala kuvata!
Nyt sulla on kuvassa lapsia ja koira... koirahan on onnistunut hyvin ;)

pioni kirjoitti...

On se kumma juttu että joulukorttikuvien ottaminen on aina yhtä hankalaa, vaikka lapset kasvavat koko ajan ja niitä on vaan kaksi. Onneksi nyt tosiaan on digikamera;)

Mari kirjoitti...

Ihana kuva :) Minäkin otin kymmeniä kuvia tenavista ja koirista -ulkona ja sisällä... Huh huh, no, yksi kelpuutettiin!

Piri kirjoitti...

Iloinen veljessarja.

Tee kirjoitti...

Hyväntuulinen kuva ja kaikilla ainakin toinen silmä auki ;) Kun on vaan yksi kuvattava, niin parina viime vuotena on menty ex tempore -kuvilla, joita ei ole edes alunperin kuvattu kortteja varten.. Meidän malli kun ei ole enää aikoihin ollut suostuvainen näihin poseerauksiin...