perjantai 30. tammikuuta 2009

Remontin helmiä


Keittiöremonttia suunnitellessa kävimme läpi monia vaihtoehtoja ja päädyimme viimein täystammiseen keittiöön. Onhan se vähän tumma, mutta kestää aikaa. Mitoitusongelmien takia kaapistot piti teettää. Tästä leipäkaapista olen erityisen tyytyväinen, samanlaista ei varmastikaan ole kenelläkään, kun olen sen itse suunnitellut. Kaapin takana oleva tiiliseinä kaivettiin esille rappausten alta, se on savupiippua. Pöly oli aivan hirvittävä, kun rappausta piikattiin auki, saumoja piti myös hioa ja päälle levitettiin vesiliukoinen lakka helpottamaan seinän puhtaanapitoa. Kuvassa ei näy, mutta katossa on vielä spotit, joiden avulla seinän rosot tulevat paremmin esille.
Keittiötä laajennettiin seiniä kaatamalla ja suurentamalla oviaukkoja poistamalla ovet, karmit ja kynnykset. Näin kaappitila ja työtasot tuplaantui.


Yläkerran rappuset päällystettiin korkilla ja seiniin laitettiin puolipanelit, jotka käsiteltiin puuvahalla. Köysikaiteet ja messinkilenkit tuovat vähän merellistä tunnelmaa. Tämä väritys onnistui mielestäni myös melko mukavasti. Ostaessamme talon rappukäytävä oli oranssi ja raput tumman siniset.

Se on hienoa näissä vanhoissa "rintsuissa", että niitä voi muokata mieleisekseen ottamalla vinttitiloja ja kellaria käyttöön, näin asuinpinta-alaa saa lisättyä mukavasti.
Meilläkin oli alakerrassa suuri, kuorma-autolle tarkoitettu autotalli, jonka otimme asuinkäyttöön. Puhkaisimme keskikerroksen lattiasta aukon ja siihen raput kulun helpottamiseksi. Siitä laitan kuvia myöhemmin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Mistä löysitte nuo hienot messinkilenkit?

Terv.
Pia