torstai 9. lokakuuta 2014

Vuosi ilman uusia vaatteita

Sain haasteen Facebookissa: ole vuosi ostamatta uusia vaatteita. Aluksi epäröin, kokonainen vuosi ilman alennusmyyntejä, outlettejä, nettikauppoja ja Hulluja päiviä, mutta nyt vuorotteluvapaan aikana olen käynyt läpi vaatekaappejani ja huomannut, miten hirmuisesti vetimiä kaapit ovat pullollaan. Paljon henkareissa roikkuu "löytöjä", joita heräteostoina olen joskus hankkinut, mutta jostain syystä ovat jääneet henkareilleen täyttämään kaappeja. Takkeja, kenkiä ja puseroita, sukkia ja sukkiksia on niin paljon, että niillä vaatettaisi pienen kylän.

Hyvien vaatteitten pois heittäminen on niin vaikeaa. Kaikki ne, mitkä eivät enää mahdu päälle, olen jo laittanutkin kiertoon, mutta ne vaatteet, jotka mahtuvat päälle ja ovat ihan kivoja, mutta ei vain jostain syystä tule laitettua päälle, ovat vaikeimpia poistaa. Jossain takaraivossa tykyttää huono omatuntokin kaikesta siitä rahamäärästä, mikä on noihin käyttämättömiin vaatteisiin kulunut.

Nyt siis tein päätöksen, tartun haasteeseen, enkä osta mitään uutta vaatetta vuoteen. Käytän kaikkia kaapeissani olevia vetimiä ja kun menevät huonoiksi, niistä on helppo luopua. Tuon Facebook sivuston haasteessa mukana olevien kommenteissa, moni on kirjoittanut, että on tosi vapauttavaa, kun ei ole tarvetta rynniä alennusmyynneissä löytöjä etsimässä ja luovuuskin pääsee valloilleen yhdistellessä omia vaatteita eri tavoin.

3 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Vau, tsemppiä! Hieno ajatus... Mukavaa viikonloppua!

Tilu kirjoitti...

Kiitos samoin sinulle Mari.

Tanja kirjoitti...

Tsemppiä Terhi, tiedän että onnistut. Mä en ole ostanut mitään ja uskon, että onnistun haasteessa. Olisi hauska tietää kuinka monta tuntia vuodessa tulee turhaankin pyörittyäkaupoissa ja sitten on aivan ahdistunut oli, kun ei sitten löydäkkään haluamaansa....ehkä kuitenkin on niin, ettei sitten loppujenlopuksi tarvitsekkaan mitään, eivaan huomaa, mitä se sisäinen kello yrittää sanoa.
Mulla haastetta on tulevissa viisikymppisissä, ensin ajattelin, että kyllä löydän jotain päällepantavaa, mutta sisko sitten sanoi, että kerran sitä täyttää 50V, jamuut sitten ovat hienoissa vaatteissa ja minä valitan, kun ei ole mitään päällelaitettavaa. mitenköhän tuosta selviän???3 erehdystä kait vuoden aikana sallitaan.
Mukavaa viikkoa Terhi.
Tanja