maanantai 13. lokakuuta 2014

Sunnuntaina downshifausta

 Sunnuntaina osallistuin jo toiseen värttinäkehruukurssiin. Se puuha jos jokin on oikeaa downshiftausta. Kun käsityönä tehdään, yhden lankakerän valmiiksi saattaminen pitää sisällään monta työvaihetta. Homma alkaa jo lampaan keritsemisestä, villojen karstaus, kehräys, vyyhdeksi kerääminen, lankojen pesu ja kuivatus. Ei mitään hättästen hommaa, mutta kovasti rauhoittavaa näpertelyä pehmisten villojen tuoksussa.


 Tässä omat aikaansaannokseni. Värttinällä on alpakan karvasta kehrättyä superpehmoista lankaa ja vieressä kerrattu kerä, jossa on lapinkoiran ja lampaanvillan sekoitusta.


 Kehruun jälkeen siirryinkin suoraan Turun Mikaelin kirkkoon urkukonserttiin. Mikaelin kirkossa toimii tosi taitava urkuri Marko Hakanpää, joka luukutti urkuja välillä ihan tosissaan. Tuo kirkko on mielestäni myös yksi Suomen kauneimmista pyhätöistä. Kirkkokonsertti on hyvä paikka rauhoittua ja miettiä syntyjä syviä. Liikutukseen asti kaunista musiikkia oli Rolf Lovlandin Adagio. Kuuntele youtubessa

 Viikonlopun iloksi ostin pari tulilatvaa kaunistamaan ruokapöytää. Pidän erityisesti näistä kerrotuista tulilatvoista, joiden kukat on kuin pieniä ruusuja.


Ei kommentteja: