perjantai 3. lokakuuta 2014

Ensimmäinen vuorotteluvapaakuukausi takana

 Ensimmäinen kuukausi vuorotteluvapaata on vietetty ja olen ottanut irti kaiken huvin jokaisesta päivästä. Kerrankin on ollut aikaa laittaa pojat koulutielle ja valmistaa heille hyvät aamupalat. Vaikka pojat ovatkin jo isoja, niin ilman valmista aamupalaa he rynnistäisivät matkaan syömättä.
Päivisin olen käynyt kuntosalilla ja jumpissa, Aino-koiran kanssa metsälenkeillä, tehnyt tavaroiden karsintaa kotona ja kuskannut ylimääräisiä kirppikselle. Blogiakin olen nyt pystynyt päivittämään useammin ja tietysti facebookissa seurannut ystävien ajatuksia. Tämä on ollut niin laadukasta aikaa ja olen tosi onnellinen, että työnantaja mahdollisti vapaan vieton. Uuden lakimuutoksen jälkeen vuorotteluvapaan saaminen ei jokaisessa työpaikassa olekaan ihan helppoa. Mikä parasta, tämä on vasta vuorotteluvapaan ensimmäinen jakso ja sitäkin on vielä kolme kuukautta jäljellä!

 Parille käsityökurssillekin osallistuin. Värttinäkehruukurssilla touhuttiin lampaanvillan kanssa, siitä tulee vielä toinenkin kurssi nyt lokakuussa, jolle olen myös ilmoittautunut,. Ja sitten oli tuo kalan nahan parkitsemiskurssi, josta teinkin jutun aikaisemmin. Pieniä reissujakin kuukausi on sisältänyt. Heti syyskuun alussa käytiin Tallinnassa ja myöhemmin Riikassa ja Tukholmassa. Vanhoja kaupunkeja kaikki.
Muutama kulttuuririentokin on kuukauteen mahtunut, olin kuuntelemassa Il Divon ja Arja Korisevan konsertteja täällä Turussa, urkukonsertissa  ja parissa museossa Riikassa.
Huh, tätä kirjoitellessani itsekin hämmästyn, miten paljon kuukaudessa ehtii, kun on aikaa. Ehkä olen tähän alkuun  oikein ahnehtinut tapahtumia, kaikkiin vapaan kuukausiin ei varmastikaan ihan noin paljon rientoja kerry.Oikein hyvää viikonloppua kaikille!

3 kommenttia:

Elina / Narulelu maailmalla kirjoitti...

Rennon kuuloista! Sinulla on hyvä työnantaja. Nautihan vapaista päivistä ja rentoa syksyä :)

Mari kirjoitti...

OI, vuorotteluvapaa kuulostaa niin hyvälle :)

Tilu kirjoitti...

kiitos, Elina.
Mari, kyllä se mukavaa onkin, ainoastaan kukkaro vähän kitisee.