lauantai 14. elokuuta 2010

Sadonkorjuun aikaan

Tänäkin vuonna näyttää viinirypälesadosta tulevan runsas. Viime syksynähän tuo jo vuosia sitten istutettu viiniköynös teki ensimmäisen kunnon satonsa. Rypäleet ehtivät varmastikin kypsyä kun nyt jo alkavat saada väriä pintaansa ja ilmat ovat edelleen lämpimiä.
Salaattilavan sato alkaa olla jo yli-ikäistä.
Omenoitakin näyttää tulevan ihan riittämiin, vaikka paljon puista onkin jo tippunut raakileita kuivuuden ja myrskyjen seurauksena.
Kasvihuoneen tomaatteja on jo saatu maistella jonkin aikaa ja ensimmäiset kurkut alkavat olla syömämitoissa.
Alkukesän Tanskanreissun innoittamana tehtiin uusi kukkamaa ja pari uutta polkua puutarhaan. Mies toimi maansiirtokoneena ja minä varasin itselleni mukavammat istutus ja suunnittelutyöt ;)
Taas saatiin osa nurmikosta pois. Tavoitteenihan on, että joskus puutarhassa ei olisi lainkaan nurmikkoa, vain polkuja halkomassa istutusalueita. Multa peitettiin kuorihakkeella, jotta kitkemistyötä ei tulisi niin paljoa.
Huvimajaan menevän polun ylle laitettiin kärhöille tällainen portti. Löysin Hong Kongista tuollaisen portista riippuvan aurinkokenolyhdyn. Siinä on ihan hauska kynttilän liekkiä muistuttava lepattava valo.
Pelargoniat ovat jo aika ränsistyneen näköisiä, mutta nämä miljoonakellot lunastavat hyvin nimensä- ne jaksavat kukkia runsaina aina ihan pakkasiin asti. Nämä ovat senkin suhteen kiitollisia kesäkukkia, että kestävät hyvin kuivuutta eikä kuihtuneita kukintoja tarvitse nyppiä kuten suurempikukkaisella versiolla surffiinalla pitää tehdä.
Tein onnekkaan kirpparilöydön. Nämä hyväkuntoiset ja tukevat puutuolit maksoivat vain 4 € kappale!!!
Joskus onnistaa.

7 kommenttia:

Peikkotyttö Hanna kirjoitti...

Teillä on kyllä ihana puutarha, ja varmasti siitä vielä tulee entistä ihanampi useine istutuksineen. ♥

sariw kirjoitti...

Oi miten kaunista !
Viinirypäleen olen ajatellut hankkia jo monta vuotta, mutta lämpöistä seinämää ei meillä sille ole.. Täytyykin vain ihailla sitä näin muiden puutarhoissa : )

Mari kirjoitti...

On teillä upea puutarha! Ei voi kuin ihastella...

Vuokko kirjoitti...

Ei ollenkaan huono tavoite: saada nurmikko pois puutarhasta ja korvata se käytävillä & kukkaistutuksilla. Tuonne kun pääsisi kuvan kautta livahtamaan pihakierrokselle... näyttää niin kauniilta, ja varmasti sitä onkin :)

Ainosofia kirjoitti...

Että voikin olla kaunista!!!

Ihana puutarha. Ja ihania kuvia <3

Tilu kirjoitti...

Kiitos kaikille kauniista sanoista :)

Tuija kirjoitti...

Wau, mikä ihana viiniköynnös....olen minäkin sitä ajatellut, mutta paikka vähän mietityttää, pitää varmaan olla tosi lämmin ja aurinkoinen seinusta, että kerkeävät nuo marjat kypsyä?
-tuija-