tiistai 24. elokuuta 2010

Seinäkirjoituksia

Remontti mökillä on vihdoin edennyt ja tämä edistys tuo uskoa, että se joskus saadaan valmiiksikin. Laajennusosassa on jo sähköt vedetty, kaikki pinnat paneloitu ja nyt jo maalattukin, vaikka alakuvassa seinät ovatkin vielä ihan naturellit. Seinät ja katot vedettiin Osmocolorin valkoisella ja lattiat samalla aineella siniharmaiksi. Kun vanhasta mökinosasta revittiin kyprokit alas, jotta väliseinään saadaan oviaukko laajennusosaan, kyprokkien alta paljastui jotain ihanaa (ainakin omasta mielestäni  :-¤).
Alta paljastuva seinä oli harmaaksi patinoitunutta lautaa johon oli maalattu numerosarjoja ja tekstejä. Vanhan mökinosan seiniin on käytetty puutavarana vanhaa laivan moottorin kuljetiuslaatikkoa ja tekstit liittyivät rahtaukseen. Harmikseni yläkuvassa oleva teksti oli juuri tulevan oviaukon kohdalla, joten sen pelastamiseksi oviaukon pielestä piti leikata aukkoa vähän ylisuureksi. Onneksi nuo muutama liian lyhyeksi sahattu lauta on helppo vaihtaa oviaukosta poistetuilla laudoilla. Yläkuvan tekstilaudoista kootaan taulu. 

Kun päätin, ettei tuota seinää päällystetä millään valkoisella panelilla, vaan jätetään tuollaiseksi, mies vähän aikaa nosteli kulmakarvojaan, mutta kun perustelin hänelle miten ainutlaatuinen tuollainen seinä on ja jos sitä vielä korostaa katon rajasta alaspäin suuntautuvilla valoilla ja muutamalla aiheeseen liittyvällä esineellä, hänkin alkoi hahmottaa seinän käyttöarvon. Siitä tulee varmastikin ihan hyvä katseenvangitsija kun muut seinät saavat valkoisen paneelin vanhassakin osassa.

Seuraavaksi remontti jatkuu vanhan osan lattian purkamisella ja uusimisella. Myöskin sähköjohdot vedetään piiloon joko kattoon tai lattiaan, jottei pintavetoja tarvitsisi tehdä. Ikkunat on tilattu, mutta kun ne eivät ole standardikokoja, tilausaika on pitkä. Voipi olla, että syksy katkaisee remontin ennen kuin kaikki saadaan valmiiksi. Kovasti kylläkin jo syyhyttäisi päästä sisustamaan. Sisustustarpeita olenkin jo keräillyt kirppareilta remontin alusta asti ja  mieluusti haluaisin nuo tavarat paikoilleen, pois täyttämästä kodin varastoja. Mutta katsotaan venyykö se kuitenkin ensi kevääseen ennen kuin on sisustamisen aika. 

Ei kommentteja: