maanantai 24. elokuuta 2009

Syysretki kemiöön, The Grande finale- SagalundgårdenViimeisenä tutustumiskohteenamme oli Kemiön keskustan liepeillä sijaitseva ulkoilmamuseo Sagalund.
Tähän ulkoilmamuseoon on kerätty talonpoikaistaloja ja päärakennuksessa on kahvila, ihanista ihanin vanhan tyylisiä leluja ja muita tarpeita tarjoava puoti ja yläkerrassa on mukavasti toteutettu museo. Kesäisin siellä järjestetään lapsille aikamatkoja, jolloin lapset saavat pukea päällensä vanhat asusteet ja tutustua entisajan elämään. Lisätietoja löytyy tekstini lopussa olevan linkin kautta. Käy kurkkaamassa.Kaupan aarteita pursuavat hyllyt.Yläkertaan vievillä portailla istuskeli hauskat lapsitorsot. Tällaiset voisi ommella kotiinkin ja pukea niille kirppikseltä löytyneet vanhat mekot.
Yläkerran aulassa odotteli tämä rankkoja hoitoja saanut potilas. Melko voipuneena ja hiljaisena hän istuskeli tuolissaan.
Tässä on hammaslääkärin instrumentteja. Monet niistä tunnistan vielä nykyisinkin käytössä oleviksi.Vieläkö joku muistaa istuneensa tällaisessa hoitotuolissa hihnavetoisen poran surrutellessa suussa?Tämäkään hoitopöytä ei näytä kovin houkuttelevalta. Tässä oli kätilön vastaanotto.Kätilön tarveaineita.Tässä päiväohjemaHieno kaappi.Arvokkaan näköinen apteekki. Kyllä tällaiset upeat puukalusteet vaan on toista kuin nykyiset lastulevykalusteet, joihin vanhat on vaihdettu monessakin pitkään toimineessa apteekissa.

Eräässä rakennuksessa oli näytillä vanhoja valokuvia.

Tämä naapuritalo ei kuulunut museoon, mutta kaunis rakennus sekin.Suutarin paja

Ruokokattoinen rakennus.Museoalue näytti kovin eläväiseltä. Kukat kukkivat rakennusten ikkunoilla ja pihalla kuivuivat pyykit.Tässä retkellä tekemiäni ostoksia. Niin kivoista puodeista oli ihan pakko ostaa jotain.


Ankkuri ja puurasiassa olevan kompassin ostin Silver fishistä.
Veneen muotoisen mausteikon ja lokkitaulun Söderlångvikistä.
Merimiesnaamarin, mustekynä -pullosetin ja vedettävän peltisen karusellin Sagalundista.


Tässä Sagalundin nettisivujen osoite: http://www.sagalund.fi/.
Mukavaa, kun meitä on hemmoteltu näin lämpimällä ja aurinkoisella elokuulla.
Toivottavasti syyskuukin olisi vielä kaunis, niin jäisi pimeä ja märkä kausi lyhyemmäksi.
Hyvää viikkoa teille kaikille!

3 kommenttia:

Leen@ kirjoitti...

Tuo hammaslääkärin tuoli: heti haistoin miltä siellä jo odotushuoneessa tuoksui...
Onneksi nykyiset ovat paljon mukavampia ja lääkärin työskentely nopeampaa.

Tilu kirjoitti...

Kyllä moni seurueestamme muisteli myös hitailla kierroksilla jurraavaa poraa ja siitä aiheutuvaa palaneen käryä. Silloin ei noissa porissa ollut kunnon jäähdytystäkään, joten jo hampaan kuumeneminen aiheutti kipua. Lisäksi huoneissa leijui appelsiinikukkaöljyyn sekoitettavan amputaatiopastan tuoksu.

Sari kirjoitti...

Mielenkiintoinen paikka, tosin tuo hammaslääkärin vastaanotto ei näyttänyt kovin houkuttelevalta. Huih...