keskiviikko 26. elokuuta 2009

Ihana elokuuKauniin elokuun kunniaksi ostin tänään tällaisen suuren lyhdyn.
Valaiskoon se hämärtyviä iltoja havujen seurana.Keväällä kylvetyistä siemenpusseista kasvoi näin värikkäitä kukkia, ne ovat kovasti perhosten mieleen. Kuvaushetkelläkin kukissa oli viisi perhosta.Huvimajan edustalla olevassa suuressa ruukussa kukkivat vielä orvokit näin terhakkaina.
Tämä pinkki kärhökin jaksaa vielä availla uusia nuppuja.Syyshortensiat alkavat saada punaista väriä...ja omenasato kypsymään.
Tänä vuonna ei taida tulla liikaa omenoita, vaan sopivasti piirakan aineeksi ja syötäväksi.


Katsokaapas viinirypäleitäni! Ne alkavat saada jo väriä.
Maistoin jo ensimmäisiä, melko mehukkaita olivat mutta pettymyksekseni eivät mitään makeita. Mahtavatkohan ne saada lisää makeutta kypsyessään lisää?
Vielä niillä olisi aikaa kypsytellä makuaan ennen pakkasia.
Marja-aroniatkin ovat täynnä pulleita marjoja. En ole koskaan käyttänyt niitä mihinkään, jotkut kuulemma tekevät niistäkin mehua. Tuleekohan niistä hyvää mehua, onko joku tehnyt?


6 kommenttia:

Leen@ kirjoitti...

Marja-aroniamehua kehutaan terveelliseksi. itse en ole tehnyt, koska pensaat ovat autotien vieressä. Viinimarjathan makeutuvat sitten kypsyessään, muistelen.

Ne punaiset kukkaset ovat silkkikukkia, eikö vain? Kestävät hyvin maljakossakin. Kylvin kerran niitäkin, mutta eivät minun hiekkamaallaani menestyneet.

Minulla on ihan samanlaisia sinisiä pikkuorvokkeja isossa ruukussa täydessä kukassa, kerran katkaisin pitkiä varsia reilusti. Kunpa muistaisi ensi keväänä, että juuri nuo ovat niitä kestäviä!

Sinä saat paljon iloa ja voimaa puutarhastasi!

mimmuli kirjoitti...

Täällä lukusilla=) Iloista viikkoa sinne kauniiseen puutarhaasi=)

Tilu kirjoitti...

Leena, kyllä vain silkkikukkia ne taisivat olla, unohdan aina laíttaa nimilappuja kylvösten viereen ja sitten kukinta-aikaan joudun arvuuttelemaan minkähän nimisiä kukkia maassa kasvaa :-).
Kyllä puutarhatöihin aina saa purettua tunteitaan. jos ottaa pannuun eikun rivakampia töitä listalle ja taas hyvinä päivinä voi vain istuskella ja katsella kasvun ihmettä.

Tilu kirjoitti...

Kiitos Mimmuli, mukavaa viikkoa sinullekin.

pioni kirjoitti...

Ite en oo tehny marja-aronioista mehua, mutta tuttavani kertoi että omenoiden kanssa keitettynä tulee hyvää. Ja aroniat kuulemma kannattaa poimia vasta ensimmäisen pakkasyön jälkeen, kirpeys laimenee.

Marja kirjoitti...

Anteeksi, että poikkean aiheesta, mutta jossain kommentissa kirjoitit, että tekisit toisen blogin. Vieläköse on suunnitteilla?
Voisi tehdä hyvää sinulle kuin muillekkin - tiedät mitä tarkoitan.

Tuo teidänkoti, kasvit jakaikki ovat aiiiivvvaaan ihania.Oikein kateeksi käy.