sunnuntai 16. elokuuta 2009

Ilmassa on jo syksyn tuoksuaKyllä vaan täytyy taipua uskomaan, että kesä alkaa olla ohi ja syksy tekee tuloaan.
Aamuisin on jo maa märkänä kasteesta ja tekee mieli vetäistä pitkähihaista ylle. Ilmassa leijuu kuihtuvien kasvien aromit, linnut kerääntyvät jo parviksi ja niiden lauluinto on täysin tyrehtynyt. Ensimmäiset keltaiset lehdet ovat ilmestyneet ja omenat alkavat kypsyä.
Koulureput on hankittu ja työväenopiston esite on tipahtanut postilaatikkoon tulvillaan kiinnostavia kursseja. Selviä syksyn merkkejä kaikki.Puutarhassa on vielä kukkaloistoa jäljellä. Yllä pensashanhikit ja niiden takana marja-aronia kypsyttelee marjojaan.Keväällä hankkimani syysleimut.
Punatähkä.
Krysantteemit piti jo hankkia tuomaan väriä rapunpieleen.
Syyshortensian kukkavaahtoa. Nämä uljaat kukkijat ovat puutarhan näyttävimmät syyskukkijat. Niiden kukinnot säilyvät hienosti kuivakukkinakin. Oksat vain riippumaan nurinperin pimeään ja lämpimään ja volaa, kukista voi nauttia koko talven.Tuoksuherneen värivalikoimaa.Muhkeita pensasmustikoita ollaan saatu jo popsia tovi.Viimeisenä kärhönä kukassa violetin punainen.
Tiistaina pojilla alkaakin koulu ja arki astuu taas uomiinsa. Tutut ja turvalliset rutiinit täyttävät päivät ja illat alkavat hämärtyä yhä aikaisemmin. Syksyssä on aina ripaus haikeutta, taas yksi kesä on mennyt, yksi kukoistus- ja kasvukausi ohi ja kesäloma pidetty.

3 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Kun eilen satoi lähes koko päivän ja tänään se jatkuu, mietin jo että onko nämä jo niitä syyssateita. Ois vielä istutettavaa kun kävin viime viikolla puutarhalla. Pitää varmaan laittaa sadetakki niskaan ja reippaasti työhön.

Vekarus kirjoitti...

Ihana kesä teillä on ollut ja mökin laajennuskin hyvällä totalla! Ihanan tornin saatte, voi kun mekin oltaisiin saatu (tyhmiä nuo määräykset, että saa olla vain yksi kerros)!

Krisse /Vaarala kirjoitti...

Kauniita elokuun kukkijoita...