lauantai 20. syyskuuta 2014

Saari talviunille

 Käytiin viime viikonloppuna laittamassa saarimökki talviunilleen. Vaikka syyskuu onkin ollut mahtavan upea jatko lämpimälle loppukesälle, ei vapaita viikonloppuja ole lähiaikoina mökkeilyyn. Nostettiin venekin ylös nyt kun ei sitä enää tänä vuonna tarvita ja sääkin oli niin tyyni, joka tekee nostosta mukavampaa. Viime vuonna revittiin venettä trailerille kovassa tuulessa molemmat vyötäisiämme myöden kylmässä meressä, eikä se ollut yhtään mukavaa. Nostopuuhiamme tuli seuraamaan sorsapariskunta. Ne oli niin kesyjä, että piti vähän pelotella kauemmaksi, etteivät jää nostopuuhissa jalkoihin. Tosi suloinen pariskunta.

 Nyt mökkeily siirtyykin toiselle mökillemme, mikä on autotien päässä. Tällä mökillä riittääkin vielä paljon puuhaa. Nyt parin vuoden aikana olemme saanette maalattua kaikki rakennukset samaan sävyyn, karsittu rankasti puustoa ja viime kesänä tasoitettiin piha hiekkakerroksella. Aikaisemmin tämä mökkitontti oli kovasti varjoisa runsaan puuston takia, nyt sinne paistaa aurinkokin ja maasto on kuivempi.


 Mökin edustalla ranta on kovasti kaisloittunut ja sen nujertamiseksi ei ole vielä ehditty keskittymään kuin vähäsen. Alemmassa kuvassa näkyvä laiturin vierusta on niitetty tänä kesänä ja rannasta karsitut suuret risukasat odottavat talvea ja polttoa jäällä.
 Sitten on vielä tämä saunaprojekti. Kesän aikana on lähinnä tehty purkutyötä . Rakennus oli niin huonokuntoinen, että sitä pitää purkaa aika rankasti. Välikattoa on purettu saunatuvassa puoleen väliin. Toinen puoli jää avoimeksi ja toiselle puolen tulee matala nukkumaparvi.
 Saunatuvassa on vanha porimatti. Sen kohtalo on vielä avoin, jääkö se tuohon vai hankitaanko paikalle uudempi versio. Lämmönlähteenä tuo porimatti on todella hyvä, mutta sen ulkokuori on aika kärsinyt. Onko jollakin kokemusta, voiko tuolle ulkokuorelle tehdä jotain kaunistusta? Otan kiitollisuudella vinkkejä vastaan.


3 kommenttia:

Millimari kirjoitti...

Joos "guuglaat" porinmatin kunnostus, vihjeitä löytyy vaikka kuinka.Täss yksi, maalattu ja kaikki. http://www.pori.fi/material/attachments/hallintokunnat/kulttuuritoimi/satakunnanmuseo/rosenlew-museo/porinmatinkunnostus/1CGmFYvWT/Kunnostusohje.pdf

Tilu kirjoitti...

Kiitos Tiina vinkistä.

Mari kirjoitti...

Joo, munkin mielestä porinmatin voisi maalata. Onpa teillä projektia siellä!