keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Miniloma Latviassa

 Tehtiin lyhyt kolmen päivän miniloma Riikaan. Turusta pääsee suoraan lentäen Riikaan ja lentomatka kestää runsaan tunnin, joten kovasti vaivatonta matkustamista.
Riika oli tosi kaunis kaupunki. Vanhakaupunki on hyvin tunnelmallinen. Kapeat kadut mutkittelevat hienosti kunnostettujen talojen ja katukahviloiden lomitse ja kaikkialla on paljon kukkia.
Kaupungissa näkee vielä runsaasti kunnostusta vailla olevia vanhoja talojakin, mutta paljon on jo pelastettu.
 Niskat kenossa ihastelimme talojen runsasta koristelua.  Kolmen päivän aikana tuli askelmittarin mukaan käveltyä 37 km, joten aika tarkasti tuli vanhakaupunki kierrettyä.

 Kesällä Riika on varmasti vieläkin hienompi, kun lukuisat ravintoloiden terassit kutsuvat istumaan iltaa. Nyt oli liian kylmää nauttia näistä, vaan piti hakeutua sisätiloihin ruokailemaan. Mutta ei niissäkään valittamista, kaupunki on täynnä siistejä ja viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita. Ruoka oli laadukasta ja meidän hintatasoon verrattuna edullistakin. Oluen ystäville paikka on hyvinkin mieleen, sillä oluttarjonta on monipuolista ja hinta halpa. Oluttuopin hinta on kahden euron molemmin puolin.


 Kulkukissoja kaupungissa vilisteli lukuisia.  Istuskelimme puistossa tämän kisun päiväunipaikan vierellä ja sinä aikana parikin mummelia kävi ruokkimassa kissaa. Toinen kaivoi taskustaan annospussin jotain kissanherkkua ja toinen toi kuivanappuloita ja lorautti muovipussiin vettä.
Alakuvan mummeli taasen onki kaloja ja heitteli ne vieressä odottelevalle lokinpoikaselle. Muutoinkin ihmiset olivat kovin ystävällisiä ja nuorempi väki osasi hyvin palvella englanniksi.
 Houkutteleva leipäkaupan ikkuna.

Ensi viikonloppuna minulla onkin tiedossa toinen talojen ihastelureissu. Lähden työtovereitteni kanssa päiväksi Tukholmaan tutustumaan kaupunkiin ja pariin kuninkaalliseen linnaan.

Ei kommentteja: