perjantai 6. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivää

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

Käväistiin tänään mökillä katsomassa, onko myrskyt tehneet tuhojaan. Onneksi kaikki oli kunnossa. Ainoastaan merivesi oli ennätyksellisen korkealla. Vanha kivilaiturikin oli osaksi veden peitossa ja siinä on normaalisti yli metri veden pinnan yläpuolella.


  Mökkitien varteen kyhäsin tällaisen tonttu-ukon tervehtimään ohikulkijoita. Parran tein huovutusvillasta. Hieman arveluttaa, viekö tuuli tai eläimet parran mennessään. Silmiin leikkasin mustuaisten paikalle heijastintarrasta ympyrät, ne varmasti yllättävät hieman pimeässä kiiluen. Tontun vartalon täytin muovipusseihin käärityllä täytevanulla. Tästä kuvakulmasta tontulla on kyllä vähän eläimelliset kasvot :-)

 Viime viikonloppuna oltiin poikien partiolippukunnan kanssa  Turun joulumarkkinoilla myymässä glögiä ja puuroa. Paljon oli ihmisiä liikkeellä, vaikka maisemat olivat enempi syksyiset kuin jouluiset. Tässä kuvia markkinoiden esiintyjistä. Vielä kahtena viikonloppuna vietetään markkinoita. Jos olette käymässä markkinoilla, käykää ihmeessä tukemassa partiotoimintaa ja syömässä puurolautaset kirjakahvilan sisäpihalla.
Voin mainostaa, että riisipuuro on tosi hyvää ja hinta on edullinen. Pojat aloittavat sen keiton aamuvarhaisella ja se hautuu niin pehmeäksi.
2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Onpa hauska tonttu-ukko ilostuttamassa ohikulkijoita :) Joulumarkkinat näyttää mukavalle...

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Katariina kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää :)