perjantai 16. huhtikuuta 2010

Taimiostoksilla

Kävin tänään suosikki puutarhakaupassani Viherlassilassa hakemassa orvokkiamppelia postilaatikon viereen. Kiertelin samalla ympäri puutarhaa katsastelemassa, mitä uutuuksia oli tarjolla. Ja löytyihän sieltä taas kaikkea kivaa. Ihastuin oitis näihin graniittisiin tatteihin. Ne kuulemma aikaa myöten sammaloituvatkin ja muutoinkin ovat tuollaisia maastoutuvia koristeita. Pidän tällaisista koristeista, mitkä eivät räikeästi hypähdä silmille ja sopivat suomalaiseen puutarhaan, en ollenkaan ole puutarhatonttujen tai muovisten roomalaispatsaiden ystävä. Kiveä kun ovat, tatit ovat niin painavia, ettei tuulikaan niitä heittele.

Lisäksi löysin uuden köynöksen taimen. Tämä palsamiköynös on minulle aivan uusi tuttavuus. Se tekee c-vitamiinipitoisia syötäviä marjojakin, hintalapussa mainostetaan. Katsotaan miten se meillä viihtyy ja tuleeko marjoja.


Lidlistä nappasin pari pinkkiä ruusun alkua. Ne pääsevät tuossa vähän alempana kuvaamaani kukkamaahan. Siinä on paksulti uutta hyvää multaa ja niin lämmin paikka, että maa on jo sulana. Pääsen viikonloppuna jo istuttelemaan näitä ruusuja. Puutarhamessuilta ostamani magnolian taimen jo istutinkin samaiseen penkkiin.

Mukavaa viikonvaihdetta!

4 kommenttia:

Ida Maria kirjoitti...

Ihania tatteja =)
Mukavaa viikonloppua!!!!

Vekarus kirjoitti...

Hauska löytö tässä ja vielä ihanammat alla!

Mimmuli kirjoitti...

Löysin myös Lidlistä noita ruusuja , pitää koittaa laittaa maahan..(kunhan lumi sulaa= )

Tee kirjoitti...

Nuo graniittitatit on söpöjä - kelpaisivat tännekkin ;) Ja köynnöskin näyttää marjoineen tosi kivalta ja jos marjoja vielä oikeasti pystyy hyödyntämään, niin hieno ostos!