maanantai 5. huhtikuuta 2010

Maanantai

Pääsiäispuput on häädetty nurkista ja aloitettu loiva laskeutuminen arkeen.
Pyhät vietettiin rauhallisissa merkeissä. Käytiin porukalla leffassa katsomassa Liisa ihmemaassa 3D-versiona, (eikä hullumpi pätkä ollutkaan, ainakin me kaikki tykkäsimme), käytiin vähän geokätköilemässä, syötiin liikaa ja tein vähän pihahommiakin. Kävin fiilistelemässä kasvihuoneessa (siellä oli jo ihan lämmintä) ja auttelin aurinkoa levittelemällä viimeisiä lumikasoja. Naapurin talon seinustalla kukkii jo krookukset, mutta omalta pihaltamme löysin vain muutamia tulppaanin lehtisykeröitä kurkkimassa mullasta.

Tänä vuonna en aio esikasvattaa mitään, ostan sitten keväämmällä muutaman valmiin tomaatintaimen ja kylvän kasvihuoneeseen suoraan vähän salaattia, basilikaa ja ehdottomasti pitkiä kurkkuja. Monena vuonna olen tuskaillut kun kaikki tasot ovat täynnä esikasvatuslaatikoita ja siirrellyt niitä paikasta toiseen pois tieltä. Joskus kovan tuhtaamisen jälkeen tuloksena on ollut pitkiä honteloita taimia, mitkä kaatuilevat pitkin pöytiä. Nyt valikoin siemeniä, mitkä kylvetään suoraan penkkeihin ilman mitään vaivalloista esikasvatusta ja ostan valmiit kesäkukat, näin olen päättänyt. Mieli tekisi taas vähentää pihan nurmikkoalaa tekemällä uusia sorakäytäviä ja niiden keskelle helppohoitoisia istutuksia. Vähän jo katselin sopivia paikkoja käytäville.

Keskikerroksen vessa sai kaappeihinsa ovet. Tämä pieni vessa rempattiin uusimalla kaakelit, laitettiin samaa kuin saunan pesuhuoneessakin on. Valaistus muutettiin halogeenispoteiksi ja niiden asentamiseksi piti uusia myös katto ja nämä kaapistot on uusia. Tästä nyt tuli tällainen ihan tavallinen vessa ilman mitään jippojuttuja.

Tällainen vessa oli ennen remppaa
ja jälkeen.

Tarvittavaa säilytystilaa saatiin lisää kaapistojen verran ja samaa tummapuu-linjaa jatkettiin, kuten meillä muuallakin talossa.

2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Onnistunut vessaremppa!

marjamatilda kirjoitti...

Kaunista!