tiistai 3. marraskuuta 2009

Ensimmäinen tonttu valmis



Ensimmäinen tonttu valmistui. Ei tästä tainnut tulla ihan aitoa Tildaa, vaikka kirjan kaavoilla sen ompelinkin. Tildahahmoilla ei taida olla suuta, mutta lisäsin tontulle hymyn.
Ja jestas, huomasin vasta näistä kuvista miten kalpealta tonttu näyttää, unohdin laittaa sille punaiset posket : ¤



Kokeilin uudella ompelukoneellani kirjoittamista tonttulakkiin ja hyvinhän tuo kirjoitti. Sillä saa tehtyä vain tällaisia yksinkertaisia kirjaimia ja numeroita.
Kävin eilen katsastamassa Turun Stockmannin ja Sokos Wiklundin joulukoristetarjontaa ja olipa siellä paljon ihanuuksia. Stokkalla varsinkin oli paljon aivan yllättäviä koristuksia, joita en ihan omaan kuuseeni haluaisí, mutta ihan hauskoja robotteja, trooppisia kaloja, kenkiä ja paaaljon muuta.
Osa koristuksista sopisi varmastikin nukkekotiharrastajien käyttöönkin esim. pienet kultareunaiset peilit.
Nyt oli vielä oikein rauhallista kierrellä koristeosastoilla, ennen kuin varsinaiset jouluhässäkät alkaa.
Yritin vain kiertää katselemassa, mutta ostin kuitenkin muutamat untuvaiset enkelinsiivet.
Näitä tonttuja pitää ommella lisää, meidän pojat halusivat heti kukin oman tontun. Yllättävän paljon aikaa niiden väsäilyyn menee, en minä ainakaan ehdi yhdessä illassa ommella yhtä valmiiksi.

7 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Suloinen on tonttusi!

Tuikku kirjoitti...

Ihana tonttu!! Olet tosi taitava käsistäsi. Ihailen ihmisiä, jotka eivät ole kuin minä, eli peukalo keskellä kämmentä näissä ompelujutuissa. Tuollaiset itsetehdyt tontut ovat ihana juttu lapsillekin. Vaikka perintökalleuksiksi:)
Mukavaa syksyä!

Possumamma kirjoitti...

Iloisen näköinen tonttupoika:) Hyvä, että laitoit sille suunkin; sitä olenkin ihmetellyt noissa tildahahmoissa, kun niillä ei ole suuta ollenkaan...

Anna kirjoitti...

Hieno tonttu ja miten suloinen pikku nalle pyörän korissa! En varmaan ole kommentoinut aiemmin, mutta aina silloin tällöin käyn täällä kurkkaamassa. Oikein mukava tämä blogisi! Meidänkin perhe on (vähän) harrastellut geokätköilyä, mutta se on jäänyt vähemmälle nyt mökkiprojektin aikana..

pioni kirjoitti...

Mukavannäköinen tonttu. Kyllä noihin saa aikaa vierähtään, varsinkin kun pitää vielä ommella noita pikkuruisia vaatteita. Minäkin olen ajatellut tehdä tonttuja ainakin kolme lahjaksi, tarttis varmaan aloittaa...

Nina kirjoitti...

Hieno tonttu ja niin kaunis polkupyöräkin sillä!:)

Kaupoissa alkaa jo olla kaikkea jouluihasteltavaa ja kivahan niitä on vilkuilla.

Heidi kirjoitti...

Ihanan iloinen ja eloisa tonttu. Olet tainut puhaltaa siihen hyvän hengen :))