tiistai 31. heinäkuuta 2012

Sukujuurilla

Innostuin tutkimaan omia ja mieheni sukujuuria. Nykyään sukututkimusta voi harrastaa kovin helposti kun netistä löytyy monia hienoja tiedostoja, joista voi etsiä esivanhempiaan ( Esim Hiski, ancestry.com ).Lisäksi googlettamalla löytyi jo tehtyjä sukupuita, joissa oli omiakin sukulaisia. Netistä löytyi myös helppoja ohjelmia, joilla saa rakennettua sukupuun, liitettyä siihen kuvia ja tietoja esivanhemmista (esim.www.myheritage.com).

Yllätyksiä löytyi kuten monia kaksoissisaruksia. Kuvassa mieheni isoäiti kaksoissiskonsa kanssa. Kun meille syntyi kaksoset, useat kysyivät, että onko meillä suvussa kaksosia ja nyt niitä löytyi useampiakin pareja.
Mielenkiintoista oli myös mieheni sukupuussa esiintyvät historiankirjoista tutut sukunimet. Muutamia aatelissukujakin oli naimakauppojen myötä sulautunut juuriin. Tähän sukuselvittelyyn jäi helposti koukkuun, se on kuin arvoituksen ratkomista ja löytämisen ilo on mahtava, kun jostain löytyy taas uusi lehti puuhun.

Kesä alkaa kääntymään syksyyn ja jotenkin on sellainen tuntuma, ettei kesä oikein vielä alkanutkaan. Kovin oli sateista, myrskyistä ja pitkään koleaa. Mutta syksy se on tuloillaan, jollei muutoin asiaa tahdo uskoa, on se todettavissa sienien putkahtelemisesta näkösälle. Runsaita kanttarellisaaliita tutut ovat keränneet, itse en ole vielä ehtinyt sienimetsälle, mutta mieli kovasti tekee.
Ehkä viikonloppuna ehtisi kiertelemään mustikkamättäitä ja sienipolkuja.

5 kommenttia:

Eiju kirjoitti...

Hei!

Viime viikkojen aikana minäkin olen tutkinut isäni sukua. Olen niin innoissani, kun sukuseuran kautta sain tietää isälinjan v. 1686 alkaen. Se toimii hyvänä runkona, kun jossain vaiheessa perehdyn vielä tarkemmin sukututkimukseen...ehkä syksyn ja talven tullen on enemmän aikaa. Olen kerännyt jo materiaalia ja tutustunut netin tarjontaan ym. Liityin myös ko. sukuseuraan ja hankin "kyläkirjan", jossa kerrotaan entisestä ja nykyisestä elämästä siinä kylässä, josta varhaisin esivanhempani ja monta sukupolvea sen jälkeen on kotoisin. Kirjassa on kuvin ja tekstein kerrottu myös oman sukuni jäsenistä. Niin kovin mielenkiintoista!

Mukavaa elokuuta sinulle ja runsaita sieni- ja marjasaaliita! Ja mukavia löytöjä sukututkimuksen parissa :).

Mari kirjoitti...

Sukututkimusta olisi kiva tosiaan tehdä, jos vain aika riittäisi :)

Tilu kirjoitti...

Olisi hienoa jos löytyisi vielä enemmän muotokuvia esivanhemmista. Näistä voisi seurata kulkeeko jotkut kasvonpiirteet suvussa esim. nenän malli.
Surullista oli huomata, miten lyhytikäisiä ihmiset aikoinaan olivat ja miten suurta oli lapsikuolleisuus.
Kaikenkaikkiaan todella mielenkiintoista puuhaa tuo sukututkimus.

Liisa kirjoitti...

Mitä Tilulle kuuluu?

Anonyymi kirjoitti...

Thаnks for your peгsοnal marѵеlous posting!
I aсtually еnjοуeԁ reading іt, yоu're a great author. I will be sure to bookmark your blog and will often come back in the foreseeable future. I want to encourage you to ultimately continue your great posts, have a nice holiday weekend!

Feel free to visit my blog post :: online payday Loans instant approval
Feel free to visit my homepage :: Pay Day Loans