keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Taloja Tanskan malliin

Lomareissumme on ohi ja kaikki sujui hyvin. Ilmakin suosi- ei ollut ollenkaan liian kuuma, vaan tuulista ja sateista. Tanska oli huonosta säästä huolimatta kaunis maa. Kaulani on venynyt pituutta varmastikin senttejä kurotellessani auton ikkunasta hienoja taloja ja hoidettuja pihoja. Kuvia räpsin satoja. Tässä teille muutamia talojen kuvia.
Perinteisiä ruokokattoisiakin taloja näkyi paljon ja ne sopivatkin hienosti rannikon kumpuilevaan dyynimaastoon.
Teimme huomion, että ainakin maaseudulla talot olivat usein hirmuisen suuria. Meneeköhän siellä viljelijöillä todella hyvin vai onko rakennuskustannukset alhaisempia, pohdittiin matkalla. Paljon oli rapattuja ja punatiilisiä rakennuksia, puutaloja näkyi vähemmän.


Pikkukaupunkien talorivistöissä oli toinen toistaan sievempiä ja hyvin hoidettuja taloja.
Yleisilme oli hyvin siisti, ei roskia eikä spraymaalisotkuja.


Hauska oli huomata, että varsin usealla talolla oli nimi, joillakin seuduilla lähes kaikkien talojen seinässä oli talon nimikyltti. Alla olevassa talossa kattotiiletkin oli koristemaalattu.

Harmi, että aikataulumme oli melko tiukka, joten päivittäin tuli ajokilometrejä paljon. Olisi ollut kiva kierrellä enemmän valtateiden ulkopuolella pienissä kylissä ja kaupungeissa. Hyviä pysähdystaukija tuli kuitenkin, kun kävimme etsimässä geokätköjä. Noita kätköpurkkeja haimmekin kymmeniä,  niitä oli tarjolla paljon.
Seuraavalla kerralla, kun menemme Tanskaan pitää varata aikaa enemmän. Seuraavassa postauksessani esittelen muutaman puutarhakuvan, jota räpsin matkalta.

3 kommenttia:

Mimmimamma kirjoitti...

Kivoja matkakuulumisia ja upeita taloja tosiaan! :)

Millimari kirjoitti...

Kun ympäristö on kaunis, vrt. Tanskan talot, ihmisen mieli lepää eikä tarvita spray-maaleja. Tanskalaiset kai ovat suht' onnellisia myös kansana. Vaikka en spreijauksesta pidäkään, en yhtään ihmettele, että niitä on Suomessa, eritoten ankeissa, harmaissa betonilähiöissä. Jos elämä muutenkin potkii päähän ja lisäksi ympäristö on ankea, a vot...

Susanne kirjoitti...

Komeita taloja, suuria ja upeita!
Meillä geokätköilyharrastus on jäänyt jotenkin unholaan, pitäisikin taas palauttaa mieleen, kun on mukava harrastus kuitenkin.
Kivalta näyttää edellisen postauksen asuntoauton sisustus!