tiistai 27. lokakuuta 2009

KirpparilöytöjäPitkästä aikaa puutarhakuvien jälkeen innostuin kuvailemaan viimeaikaisia kirparilöytöjäni.
Yllä tämän aamuisia aarteita: varsin hyväkuntoinen sini-valkoinen emalisihvilä (6€), monta levyllistä kangaspäällysteisiä nappeja (1 € levy) ja vanha virsikirja (5,80 €). Virsikirjasta puuttui harmittavaisesti ensimmäinen sivu, joten kirjan ikää ei saanut selville, mutta vanha se varmastikin on.Virsikirjassa on tällainen hauska suljinsalpa. (Toinen oli irronnut.)

Kirjan alussa on almanakka, sitä seuraa itse virret ja lopussa on rukouskirja.
Tekstityyli ja kieliasu on kovin vanhaa.


Tämmöinen kello tuli ostettua Osaava nainen messuilta. Messinkikello ja maksoi 5 euroa, varsin kohtuullista sanoisin.


Nämä puiset verhotangon nupit ja - pidikkeet ovat aikaisemmilta kierroksilta.
Suuret ja raskastekoiset puiset krumeluurit jäävät varastoon odottelemaan sitä haaveitteni suurta vanhaa taloa. Niiden mukana oli lappunen, jonka mukaan kapistukset ovat Tukholmasta lähtöisin.
Tämä verenpunainen lihamylly, Sampo no5, maksoi 5 €. Lujaa tekoa.Ainon ruokanappuloille ostin ihan uutena ;) tämän emalipurkin. Se on juuri sopivan kokoinen 4kg:n ruokapussille.

Näin siinä sitten kävi, minunhan piti lopettaa näiden aarteiden haaliminen, mutta niin sitä tuli taas vaan tehtyä hankintoja. Toisaalta nämä olisivat jääneet kaivertamaan mieltä, jollen olisi niitä ostanut.

7 kommenttia:

suklaamarenki kirjoitti...

Huippuhienoja löytöjä olet tehnyt!
Kangaspäälysteiset napit aivan ihanat ja lihamyllykin on upea ilmestys :)Ei kai aarteita voi koskaan olla liikaa ;)

Mari kirjoitti...

Jostain syystä en meinaa millään päästä sinun sivuille kommentoimaan! Mutta nyt pääsin kun sinnikkäästi yritin :)
Tosi hienoja löytöjä olet tehnyt, tuo virsikirja varsinkin on hieno <3 Sitä mieltä minäkin olen että aarteita ei ole ikinä liikaa :)

Tilu kirjoitti...

Suklaamarenki, tuollaisia nappeja hypistelin aikoja sitten kirpparilla, enkä silloin ostanut, ja sekös on myöhemmin harmittanut. Nyt olin aivan täpinöissäni kun löysin niitä taas.

Mari, Itsellänikin on välillä vaikeuksia saada joidenkin blogien kommenttiluukkua auki. Luukun avautuminen kestää, ja kestää, joskus ei avaudu lainkaan. Mikähän lie vikana.

Jaana kirjoitti...

Aivan ihania löytöjä! Tuossa lihamyllyssä varsinkin iski väri, mutta napit olivat aivan ihanan herttaisia! Kyllä kirpparit ovat ihani!

Jaana kirjoitti...

Aivan ihania löytöjä! Tuossa lihamyllyssä varsinkin iski väri, mutta napit olivat aivan ihanan herttaisia! Kyllä kirpparit ovat ihani!

Päivikki kirjoitti...

Tärkeintä on, etta aarteet löytävät uuden kodin, sillä vanhassa kodissa ne ovat olleet joutavia. Ja ovathan nuo melkoisia löytöjä!

Tilu kirjoitti...

Jaana, tuon lihamyllyn väriin itsekin ihastuin, yleensä ne ovat sellaisia "metallin värisiä".

Päivikki, niin kamalaahan se olisi jos tällaiset einiintarpeelliset asiat joutuisivat suoraan kaatopaikalle.