sunnuntai 6. syyskuuta 2009

HortensiakranssiTänä syksynä hortensiat ovat kukkineet suurin kukinnoin. Taittelin niistä oksia kuivumaan ja tein tällaisen nopean kranssin.
Kranssin runkona on pajukranssi ja kiinnitin hortensiankukinnot siihen ohuella rautalangalla kieputtamalla.
Kuivuttuaan kranssissa voi ihailla hortensiankukintoja pitkään.
En lisännyt kranssiin mitään rusetteja tai muita koristeita, mielestäni kukat ovat jo itsessään tarpeeksi röyhelöisiä.10 kommenttia:

Kesäkukka kirjoitti...

Nuo hortensiat ovat kyllä todella upeita. Hankintalistalla ovat varmasti!

Eiju kirjoitti...

Ihana! Minäkin olen harkinnut syyshortensian (onhan tuo syyshortensia?) hankkimista. Epävarmaa kyllä ehtiikö kukkia täällä Kainuussa, mutta voihan sitä kokeilla. Mustilanhortensia kyllä menestyy, mutta siihähän ei ole noin ihana kukinto kuin tuossa syyshortensiassa.

Tilu kirjoitti...

Eiju: Syyshortensia hyvinkin, helppohoitoinen ja varma kukkija ainakin täällä Lounais-Suomessa.

-T kirjoitti...

Todella kaunis kranssi!!! Tykkään just tuosta hortensian väristä! Ja totta, just tuollaisenaan ilman naruja ja rusetteja se on tosi hyvä :)

Tänä syksynä olisi kiva saada hortensiapensas omaan pihaan ja haaveissa olisi myös luumupuu :)

Sari kirjoitti...

Wau! Tosi kauniisti tehty hortensia-kranssi. Mä kans istutin hortensian meidän takapihalle alkukeväästä, mutta ei näemmä tykkää tuosta paikasta. Täällä kesät on tukalan kuumia ja vaikka hortensia-poloiseni on osittain varjossa, se ei näytä oikein jaksavan Teksasin porottavassa kesässä ja luultavasti joudun sen siirtämään joko täysin varjoisalle etupihalle tai jopa ruukkuun, jotta on siirreltävissä. Kauniisti kukki alkukesästä, mutta nyt on kukinnot vähentyneet, sekin taitaa olla merkki siitä, et kukka on väärässä paikassa.

pioni kirjoitti...

Aivan ihana!

Jossu kirjoitti...

Kaunis on.
Meillä myös on upeassa kukassa parhaillaan. Keväisin olen leikannut sitä aika runsaasti, koska en ole halunnut sen kasvavan kovin korkeaksi. Kovasti se aina syksyksi on kasvannut ja tehnyt paljon kukintoja.
Tekisi mieli kanssa kokeilla tuollainen kranssi kietaista.

Vuokko kirjoitti...

Aivan ihana kranssi. Kestääköhän tuo miten hyvin kuivumisen jälkeen? Minun ruiskaunokkikranssini olisi ollut kiva vielä sittenkin,mutta 4-vuotias poikani hoksasi,että kranssista lähtee untuvia lentoon,kun vähän puhaltaa. Nyt on enää ranka jäljellä...

Kris kirjoitti...

Moi, kiva että näytät täällä kuvia kotipaikkakunnastani!
En ole pitkään aikaan käynyt katsomassa näitä nähtävyyksiä, vaikka ovat ihan täällä lähelläni päivittäin....
Amos Anderssonin talosta pidän erityisesti, kirjasto on todella tunnelmallinen, siellä on sitä jotain.
Kasnäs oli todella hiljainen paikka nyt viikonloppuna jo... sunnuntaina kun tulimme mökiltä vaikutti suorastaan autiolta.
Lauantailtapäivänä kävimme syömässä ravintolassa. Oli ihanaa ruokaa.. jos pitää kalasta!

Tilu kirjoitti...

Hei, kaikille ja kiitos runsaista kommenteista.
T. Kohta saat siis sinäkin nauttia näistä kukinnoista omalla pihallasi.
Sari. Luulenpa, että juuri varjoisammalla paikalla tämä saattaa menestyä.
Pioni, Kiitos Jossu, luulenpa, että leikkaus ylläpitää elinvoimaa ja kukintointoa.
Vuokko. Kyllä nuo kukat kuivausta kestävät, mutta ovat kuivuttuaan kyllä niin hauraita, ettei kranssia kannata laittaa mihinkään oveen, tai sellaiseen paikkaan missä niitä kosketellaan. Esim. hyllyn päällä tai seinällä ovat kauniita.

Kris,eikö ole hassua, ettei monestikaan tule käytyä kotipaikkakunnan nähtävyyksissä, vaan pitää aina matkustaa jonnekkin käydäkseen museossa.