perjantai 30. heinäkuuta 2010

Mökkielämää

Heinäkuu ollaan vietetty mökillä melko tiiviisti lukuunottamatta pientä Itä-Suomen kierrosta asuntoautolla ja pikaisia piipahduksia kaupungissa tarkistamassa, että talo on pystyssä. Postauksetkin ovat samasta syystä jääneet vähiin. Poissaolo, kuumuus ja kuivuus ovat tehneet puutarhassa ankeaa jälkeä. Nurmikko on käpertynyt ruskeaksi, kukkaset näyttävät nuutuneilta mutta rikkaruohot kylläkin kasvavat upeasti. Kunhan lomat on ohi ja helteet väistyvät, edessä odottaa taas kova työ saada puutarha ruotuun.
Innostuin näistä Tarjoustalosta löytämistäni aurinkokennolyhdyistä. Edulliset alle 5 euroa maksavat lyhdyt lataavat energiansa auringosta ja syttyvät itsestään hämärän laskeuduttua. Ostin näitä useamman ja sirottelin niitä mökkipihan pöydille. Helppoa ja paloturvallista tunnelmointia.

Mökkisaaremme on kuiva ja kallioinen, joten (onneksi) siellä ei voi istutella mitään kukkia. Ainoastaan muutamia ruukkuistutuksia olen sinne laittanut ja alppiruusuja mäntyjen siimekseen.

Tässä on vietetty paljon aikaa :)

Mutta ei me olla pelkästään istuttu kansituoleissa. Saareen raahattiin talkoovoimin veneellä yli 3000 kg puutavaraa laajennusosaa varten. Rakennustyöt saivat vaan pikaisen lopun, kun mies sivalsi sirkkelillä siivun toisesta etusormestaan.

Käväistiinhän me myös päiväretkellä Billnäsin ruukilla huvilasisustaminen-tapahtumassa siskoni ja langon kanssa. Miehet etsiskelivät päivän lähistön geokätköjä ja me rouvat tutustuttiin näyttelyyn. Ruukissa tein löytöjäkin. Ostin tällaisen intialaisen vanhan junalyhdyn ja narusta punotun lepuuttajan kesäkeittiön terassia koristamaan.

Mökin vanhan osan purettua sisäkattoa koristamaan nostettiin vanhat kuluneet vesisukset. Pientä väriläikkää rempan ajaksi.

Vesileikkejä on harrastettu vilvoitteluksi.

Nyt on onneksi saatu vähän sadettakin. Jospa tuo puutarha vähän virkistyisi, eikä tarvitsisi enää niin paljoa kantovettä. Viinimarjat alkavat olla kypsiä ja odottavat poimintaa. Mehunkeitto ei kylläkään tunnu nyt houkuttelevalta puuhalta, kun on jo ennestään kuuma ja mehumaija tahtoo kiehuessaan lämmittää lisää kuumalla höyryllään.
Mukavaa viikonvaihdetta teille!

7 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Oi, teillä on varmasti ollut ihana loma! Kaunis tuo intialainen junalyhty...

Vekarus kirjoitti...

Kivoja ostoksia ja nuo sukset sopivat loistavasti paikalleen! Toimivatko nuo aurinkokennojutut oikeasti? Kauan palavat ja miten aurinkoisella paikalla niiden pitää olla toimiakseen?

Tilu kirjoitti...

Mari, kiitos. Pidän tuosta romuluisesta kapistuksesta itsekin.

Vekarus, juu- kyllä nuo lyhdyt ainakin vielä toimivat. Paloaikaa en osaa tarkasti sanoa, kun en ole koko yötä valvonut, jotta näkisi palavatko yön yli. Illalla ne kyllä hyvin syttyvät. Ei ne ihan suoraa auringonvaloa tarvitse, koska minulla on yksi kesäkeittiön pöydällä ja sekin syttyy, vaikka on katetussa tilassa, valoisassa kylläkin.

Susanne kirjoitti...

Kauniita kuvia!
Nyt on ollut kyllä kuuma kesä ja ihana harrastaa vesileikkejä!
Ihanaa kesänjatkoa sinulle ja perheellesi!

Tilu kirjoitti...

Kiitos Susanne!

nirunaru kirjoitti...

Kiitos ihanasta paketista, ihan huippu. Postaan vasta huomenna, nyt on kiire sammuttamaan tietokone, kun ukkonen alkoi jyristä.

Anonyymi kirjoitti...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/